29.12.10

Mitä vanhaa, mitä uutta?

Vuosi vaihtuu. Silloinhan on tapana tehdä jonkinlaista inventaaria kuluneesta, mitä jäi käteen, ja katsella avoimin silmin tulevaan, onko jotakin uutta nurkan takana... Lupauksia yritän olla tekemättä tai suureellisia toiveita esittämättä.
Unelmia ja pyrkimyksiä sen sijaan kannatan ja harrastan ;-D

Pyrin ensi vuonna siis: säästämään, kokeilemaan uutta ja aivan varmasti unelmoin ja yritän jotain hullunhauskaa ja omintakeista.

Säästämisajatuksesta ja uuden kokeilusta tulee tässä pieni näyte. Tosin tätä hopean vesivalu-tekniikkaahan 'kaikki muut' ovat kokeilleet jo ennen minua, mutta läpysköistä tulee onneksi joka kerta samankin tekijän jäljiltä erilaisia!

Siispä, ihka ensimmäiset vesivaluni!


Vesivalu-tekniikassa hopealangan pätkät sulatetaan ja kaadetaan kuin uuden vuoden tinat kylmään veteen ja lopputulosta ei voi juurikaan ohjailla.
Hauskinta näissä teelmissäni oli, että hapotuksen jälkeenkin osaan kappaleista jäi kuparia pintaan, mikä näyttää suorastaan koristeelliselta enkä hennonut sitä rapsuttaa pois. Ilmiö johtuu kaiketi epätasaisesta lämmöstä ja hapen pääsystä sulan massan pinnalle kaatovaiheessa. Suomeksi sanottuna, virheestä ;-0

Kaikki nuo eri muodot ovat syntyneet sulaneista langan pätkistä, joita koruja tehdessä jää hurjan paljon. Ihana asia, että nykyisillä hopean hinnoilla voi jossakin säästää - aion kyllä käyttää näitä koruihini riipuksiksi ja riipusten osiksi; kooltaan kappaleet ovat sormenpään kokoisia, pienemmät aivan minejä.

Yhden riipuksen teinkin valmiiksi asti. Siinä on mystistä kvartsia seuranaan hauskat 'kipot' tai kärrynpyörät vai mitkä nuo nyt oiskaan?! En valitettavasti tiedä, millä ranneheilautuksella tuo muoto saadaan aikaan, mutta ehkä se selviää jatkoharjoituksissa - punnitsin juuri, että jätehopeaa on lähes 150 grammaa. Siitä syntyy vielä hurrrjan monta riipusta ;-D***

Kiitän lämpimästi
kuluneesta vuodesta
kaikkia blogissani vierailleita
sekä armahaisia blogi-kollegoita !

Toivotan teille idearikasta ja onnellista luovuuden vuotta 2011 !

***

Have A Happy New Year 2011 !

***22 comments:

 1. Nämähän on hienoja, persoonallisia kappaleita.
  Tulipa mieleeni, voisko niihin "mineihin" juottaa langan kiinni saisi hienoja korupiikkejä, ajattele jonkin upean kiven kanssa :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos Vikki,
  ja vinkkisi - kokeiltu jo ;-))

  ReplyDelete
 3. Kyllä on hienoja. Itselläkin olisi hieman hopeajämiä, mutta ei mahdollista sulattaa miksikään tässä vaiheessa... Noh, ehkä j o s k u s . . .

  ReplyDelete
 4. Oikein onnistuneita ranneliikkeitä! Kivoja nämä vesivalutyöt. Ja tuo koru on aivan ihana!

  Onnellista ja Idearikasta Uutta Vuotta Sinulle, Mags!

  ReplyDelete
 5. Hitsi, noihan onnistui hienosti, tosi hieno riipus! Eipä muuta kuin jämiä sulattelemaan kun pukki toi tehokkaamman tohonkin:) Oikein Hyvää Uutta Vuotta, Mags!

  T. Maati

  ReplyDelete
 6. Ihania valukokeiluja. :)

  Mulla ne on olleet hieman jäissä sen jälkeen kun grillasin ruokailuryhmän tuolin leopardikuvioiseksi... Että säästöä tuli koko rahalla, ainakin tällä akuankalla. Mukavaa puuhaa se on ja aina saa erinäköistä.

  Tosi hienon korun olet rakentanut!

  Oikeen ihanaa ja idearikasta uutta vuotta 2011!

  ReplyDelete
 7. Upea koru <3 Hih, mun ihka ekat kippaukset ei ihan muistuttanut mitään lätkiä, oli jotain pisaroita tms. siinä valaja jantunen ihmetteli, just just tätähän mä hainkin :)

  ReplyDelete
 8. Koverratko sinä hiileen sen sulatuspoteron vai miten? Mulla olis tuota jämää tuolla kanssa useampaankin kokeiluun...
  -sukunimikaimasi-

  ReplyDelete
 9. Kauniita ja persoonallisia, varmasti joka kerralla erilaisia läpysköitä. Somalta näyttävät mystisen seurassa.

  Toivotan sinulle oikein Hyvää ja Onnekasta Uutta Vuotta!

  ReplyDelete
 10. Sä teit jo sen mitä mä vasta ajattelin :) just tein inventaariota hopeakipoillani... ja totesin jämiä olevan ihan liikaa, ja suunnittelin vesivalua! Joskos, tilaustyö, jota tänään aloittelin, valmistuu myös jämäkiposta... mutta tuota pitää kokeilla!!

  ReplyDelete
 11. Hieno ajatus, täytyypä kokeilla. Tuo koru on niin ihana, rosoinen , omaperäinen ja herkkä.

  ReplyDelete
 12. Onnekasta uutta vuotta Mags. Missä sä sulatit nuo hopeat ennen kaatamista? Kysyy nimimerkki kaksi pussia jämähopeaa laatikossa.

  ReplyDelete
 13. Kiitos kamuset :-)

  Sulatus'astiana' käytin skamolexin palasta, mutta suurempi haaste oli pikkutohon pikku-teho...

  ReplyDelete
 14. Ihastuttava koru, persoonallinen !
  Minä kaivelin veitsellä ne ekat valuuni sieltä muoviastian pohjasta...
  Sitten tajusin ottaa isomman ämpärin, hihii :-))
  Onnea ja ideoita uudelle vuodelle !

  ReplyDelete
 15. Niit valutouhujasi kyllä mielenkiinnolla seurailen..vaikka Hyvää uutta Vuotta tulin vaan toivottamaan Sinulle ja ihanalle blogillesi :)

  ReplyDelete
 16. En minäkään ole vielä vesivaluja kokeillut, mutta suunnitelmissa on, ihan piakkoin :)

  Ihanaa ja tapahtumarikasta Uutta Vuotta Sinulle Mags, kiitän kuluneesta vuodesta, ihanaa kun on sinunlaisia ihmisiä olemassa!!! Ja kiitos myös omasta ihanasta blogistasi, vierailen siellä päivittäin. Lämpöisin ajatuksin ja toivottavasti ensi vuonna "tavataan"!!

  Taina

  ReplyDelete
 17. Superihana koru taas! Olet kyllä aika taiteilija. En voi vielä edes haaveilla moisesta monestakaan syystä. (Ei tarpeeksi hopeaa, ei jämähopeaa, ei tohoa, ei tietoa, ei taitoa...):D

  Hyvää alkavaa uutta vuotta sinulle Mags!

  ReplyDelete
 18. Oikein hyvää ja helmirikasta uutta vuotta sinulle Mags ja kiitos kuluneesta vuodesta.

  ReplyDelete
 19. Toiveissa itselläkin joskus kokeilla vesivalua. 'Pesämunaa' kerätty joitain vuosia... Kaunis, kaunis koru, jälleen :) Kiitos, Mags, kamuilusta. Ennen näkemättömiä koruja ensikin vuonna ja oikein hyvää vuotta 2011 !

  ReplyDelete
 20. Vesivalu kuulostaa ja näyttää herkulliselta :)

  Hyvää alkavaa vuotta ja innostusta koruntekijälle! :)

  ReplyDelete
 21. Kivat "kipot" tulikin :) Hyvää Uutta vuotta sinullekin.

  ReplyDelete
 22. Kiitos ihanasta helmivuodesta! :-)

  Ihanat vesivalut! Kiva, kun kerroit, miten ne syntyvät. Tosi kiehtova prosessi!

  ReplyDelete