3.1.11

Tammikuu

Ajattelin tänä vuonna tehdä jokaiselle kuukaudelle nimetyn korun. Vikillä oli viime vuonna kuukausille nimikkokorut, jotka sopivat upeasti kuukauden luonteeseen; minä vähän helpommin aion käyttää näitä korukauppiaiden määrittelemiä kuukauden korukiviä.

Tammikuun kivi on granaatti.
Rannekorussa on sileitä pyöreitä granaattihelmiä sekä suloisia viistehiottuja ovaaleja. Lukko on itsetehty ja siinä on koristeena granaatin lisäksi yksi vesivalukokeilujeni hopealehti. Lukko onnistui omasta mielestä aika hauskasti. Olisin halunnut tehdä tästä hopealankaan linkitetyn korun, mutta viistehiottujen helmien reiät olivat aivan liian ahtaat. Niinpä sitten helmet ovat vaijerissa.


Korvakorujen koukuissa on kuutiollista zirkoniaa kimmeltämässä. Settiin tulee riipus, jos vain jossain vaiheessa löydän siihen kuuluvan ison granaatti-pisaran ;-)

***
Huh - johan tässä menikin aika pitkä aika siistillä pöydällä; alkaa tuntua jo tutummalta, kun helmiä ja hopeita on taas pitkin poikin :-D

17 comments:

 1. Ylellisen mahtavat. Granaatti on juhlava kivi, lukko on kaunis ja lehti piste iin päälle.
  Sekavasta työpöydästä löytää helposti kaiken... tai ainakin melkein ;D

  ReplyDelete
 2. Kaunis :) ja se sekava työpöytä... liekö se kuuluu asiaan... ei sitä inspiksen lumoissa ehdi moisiin toissijaisiin asioihin kiinnittää huomiota :)

  ReplyDelete
 3. Upeaa!! Tekemäsi korut ovat kyllä niin niin niin upeita, ja tänä kuukausikivi-koru idea on ihana! =)

  ReplyDelete
 4. Kaunista!
  Onko tuo lukko siun vesivalujuttuja, ihana jokatapauksessa.

  ReplyDelete
 5. Kiitos kauniista kommenteista :-)

  Vikki, lukko on tehty paksusta hopealangasta, siihen on istutettu granaatti ja juotettu yksi pieni vesivalu-lehti. Monivaiheinen ähellys ;-D

  ReplyDelete
 6. Monivaiheinen ähellys :D kikattelen täällä...

  ReplyDelete
 7. Wow! Upea avaus kuukausikoruille. Granaatti on niin kaunista. Itsetehty lukko on piste iin päälle. Hienoa!

  Nii-in. Ei kannattaisi siivota mitään pois. Oon monta päivää haeskellut mittanauhaa, joka oli ennen niin kätevästi käsillä. Nyt se on hukassa. Ehkä mäkin ens viikolla rymäytän tarvikkeet esille, pitää vielä malttaa, että saisin etätehtävät hoidettua alta pois.

  ReplyDelete
 8. Ihanaa syvänpunaista ja täyteläistä, kuin parasta punaviiniä, ja taidokkaasti tehty lukko. Toivottavasti löydät pian sen granaattipisaran:)

  ReplyDelete
 9. Granaatti on niin kauniin tummanpunaista, upea setti ja lukko on kyllä hieno! Samoin täälläkin jo helmet ja hopeat pitkin kämppää pienen tauon jälkeen:)

  ReplyDelete
 10. Voi taas ihanuutta!

  Tuo kuukauden koru -idea on hyvä siinäkin mielessä, että on joku lähtökohta, mistä ponnistaa, jos sattuu olemaan inspiraatio hakusissa. Sinulla ei sitä huolta näytä olevan. Ajattelin nyt ihan itseäni...

  Punainen granaatti on yksi lemppareistani, eikä johtune siitä, että on syntymäkuukauteni kivi. Väri vaan on niin upean juhlallinen.

  ReplyDelete
 11. Kiitos kamut :-)

  Got me, Suntsa! Juurikin tuosta syystä lähdin granaatista liikkeelle, kun oli käynnistysvaikeuksia ;-)

  ReplyDelete
 12. Granaatti on yksi mun ikiaikaisista suosikeista, varsin kaunis setti! Ihanaa uutta vuotta mags!

  ReplyDelete
 13. Jylhän komea kaunotar. Ja tuo lukko - itse tehty? :-o Uskomattoman hieno!

  ReplyDelete
 14. Kiitos Inkku ja Akvamarin :-)

  Katsos Akvamarin, kun kaivelin varastoja, niin lukkoja en niinkään löytänyt, mutta onneksi oli myös tuota vahvempaa lankaa, jolle näytin hiukan vasaraa ja juotin sitten kaikki osaset yhteen ;-D Tunnustan, että tuo rouheus sopii omaan makuuni.

  ReplyDelete
 15. Iki-ihanaa granaattia <3 yhdistettynä Magsin taikasormiin, ei siitä voi tulla muuta kuin taivaallisen kaunista!! Mä oon aina luullut et se siisti työpöytä on urbaanilegenda ;) Suoritin tänään omalla pöydällä argeologisia kaivauksia, en päässyt alkua pidemmälle kun löysin jo monta häviksissä ollutta asiaa. Siitä olikin hyvä siirtyä tekemään korviksia ja kaivaukset jäi tyystin kesken.

  ReplyDelete
 16. Upea granaatti! Todella kaunis kokonaisuus lukkoineen kaikkineen.

  ReplyDelete
 17. Niin kaunis ja kaunista, tuo granaatin tummanpunainen väri on vaan niin upea :) Ja Oikein hyvää kuluvaa vuotta, näin jälestä päin :)

  ReplyDelete