23.5.12

Retkiä

Vietin viikonlopun siskon luona 'maalla'. Oi. En kaivannut mitään. Oli ihana herätä huikeaan rauhalliseen järvimaisemaan, pupujussit vilistivät vihreällä pihamaalla, rantapelloilta kuovien konsertti jatkui pitkin päivää, mieli todella lepäsi.

Kotiin tultuakaan ei laisinkaan heti tarvinnut hyökätä tietokoneelle, vaikka niin olin luullut. Kaunis sää houkutteli ulos, metsään ja kävelyille.

Eilen pyöräilin raiteilla ja rannoilla aivan kesätunnelmissa ja illalla päätin ottaa esille aiemmin tehtyjä koruja, niitä jotka vain seisovat laatikossa ja odottavat jotakin. Tuunasin niitä hiukan uusiin kehyksiin.1.Kesiin, ehkä enemmän lapsuuden ja nuoruuden kesiin, yhdistän kaikenlaisen seikkailun, hiiviskelyn ja haaveilun. Ehkä haaveilen edelleenkin kesäpaikasta, Villa Rosasta...

"Villa Rosan pihassa
piikkipensaan piilossa
pesä salainen
linnun pienoisen"

Vaihdoin riipukseen ruusun alle ihanan Villa Rosan ja lisäsin ylemmäs hopeisen patinoidun linnunpesän hohtavanvalkeine munineen :-D No aah, Romantikolle!


2.Ihania kesähetkiä vietetään tietenkin piknikillä hyvien kirjojen seurassa, välillä ehkä kirjoitetaan päiväkirjaa entisistä ja tulevista seikkailuista.
Kirja-riipus saikin koruun sopivamman pitsisen nauhan nahkaisen tilalle; tästä korusta poistin pari pikkuriipusta ja niiden tilalle tuli kullattu lehti ja patinoitu hopeinen avain. 
3.Ja vielä toinen sininen muunneltu koru, jossa jätin pois raskaan keramiikka-osan. Ihana kyaniitti on kovin vaikea kuvattava, siinähän on noita upeasti hohtavia kiteitä sinisävyjen keskellä. Tämä koru keveni ja selkiytyi - kyaniitin sanotaan rauhoittavan ja tasapainottavan koko henkistä ja fyysistä olemustamme vastaanottavaiseksi erilaisille viesteille.


***

Korukoplassa uusi haaste, lähtekäähän mukaan!

19 comments:

 1. Kiitos, Katman, ruusu on värjättyä aventuriinia (myydään nimellä 'uusi jade') ja muistaakseni ostin kotimaiselta myyjältä.

  ReplyDelete
 2. Tuohan on ihan selvä Marjaanan maja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä, Villa Rosasta on moneksi :-D

   Delete
 3. Niin Ihania♥. Kun käyn näissä seuraamissani blogeissa, niin mietin aina, että ilmoitan nämä siihen blogit siihen kisaan jossa haettiin uutta suomalaista osaamista. Tulikohan siihen mainos ylen kanavilla. Miten taitavia te kaikki olettekaan♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Marita - ajattelen samoin, kierrellessäni teidän muiden blogeissa: mikä joukko kädentaitajia!!

   Delete
 4. Ihania ,ja miten voi "pientä pintaremonttia" tehdä koko korun jotenkin uudeksi?!
  Tuo Villa Rosa on ihastuttavin, onnea vaan haaveiluun:)
  Kyllä olen samaa mieltä edellisten kanssa tuosta osaamisesta, kaikki osaavat ja aina pulpahtaa uusia ideoita kuin poikasia toisten koruista.Ja jos ei tietoisesti niin jossain pintaa syvemmällä kaikesta näkemästään muovautuu uutta jokaisen käsissä.

  ReplyDelete
 5. Oi, ihana Villa Rosa. Maalla ja luonnossa oleminen teki selvästi tosi hyvää, kun taas huikeita koruluomuksia on syntynyt.

  ReplyDelete
 6. Kaunis tuo linnunpesäkoru, tykkään ja hieno tuunaus alemmassakin

  ReplyDelete
 7. Oi miten ihania, kesäisiä, mystisiä. Kirja-riipus on suosikkini, mutta nämä kaikki ovat kyllä kauneinta mitä pitkään aikaan olen nähnyt.

  ReplyDelete
 8. Mitä ihanuuksia se onkaan taas loihtinut :) enpäs tiennynnä romantikko olevani, mutta kyllä tuo Villa Rosa on vaan niin parhautta.

  ReplyDelete
 9. Ihaneit kaikki, Villa rosa <3 Kirjakoruhin upea ja hyvän näköinen kyaniitti saa aina pientä kateutta aikaiseksi ;)

  ReplyDelete
 10. Kiitos kommentoijat armaat :-D

  ReplyDelete
 11. Samoin tuunattavia olisi muutama, nyt niitä ensimmäisiä katselee ihan eri silmin. Nämä on kaikki taas niin hienoja ja persoonallisia!

  ReplyDelete
 12. Aivan ihania tuunauksia ja kauniita koruja! Täytyisi itsekin kaivaa alkuaikojen unohduksiin joutuneet korut, mitä ne kaappeja turhaan pölyttävät.

  ReplyDelete
 13. Ihana tuo Villa Rosa, ja muutkin :)

  ReplyDelete
 14. Koruilun lisäksi sinulla on sana hallussa myös runomuodossa! Ihanasti kerrottu tuo "en kaivannut mitään" - samaistun tuohon maallaolofiilikseen oitis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. -Heh, eipä nuo värssyni kovin hohdokkaita ole ;-D Ja joo, maalla on niin maalla, vaikka täälläkin metsän vieressä asustan...

   Delete
 15. Kiitos kaikille ihanista kommenteista :-D

  ReplyDelete