1.8.12

Helmikeitoksen aineksia! - Bead Soup ingredients!

Kerroin jo aiemmin, että jälleen, jo kuudetta kertaa, amerikkalainen Pretty things -blogin pitäjä Lori Anderson järjestää valtavat helmivaihto-kutsut! Kolme eri julkistuspäivää, 400 osallistujaa, upeita tuotoksia!! Ensimmäisen julkistuspäivän (25.6.) korut tekijälinkkeineen löydät tästä linkistä.

Here I reveal the ingredients of my bead-soup, which my lovely and generous swap-partner Rita, from Toltec Jewels, sent me! I love, love, love, all and every bit of my soups! Rita made a great presentation of the pieces on her blog Jewel School Friends. So, forgive me writing this post only in finnish!

Oma vaihtoparini on tällä kertaa Toltec Jewels -blogin Rita ja meidän korumme pongahtavat nähtäville 11.8.
Viilasimme helmiemme lähetyspäivää itsellemme sopiviksi ja nytpä viimein esittelen Ritan minulle lähettämät ihanuudet. Hän oli soinnutellut ihanat värimaailmat ja täytyy sanoa, että olin aivan mykistynyt tästä saamastani 'Tropical'-sekoituksesta! Paljon hopeaa, ihania turkoosisävyjä, myös kimalletta ja pinkkiä, jotta minulle olisi haastetta :-D Olen aivan hurmaantunut! (Klikkailkaa kuvia suuremmiksi)
Ja, olin kuvatessa niin häkellyksissä, että osa helmistä jäi uupumaan, tähän sekotukseen kuului vielä sinistä korallia, ruusukvartsia ja turkooseja... 

Kaunis lukko on hopeaa (Jill MacKay); Iso, kertakaikkisen hienostuneen sävyinen riipus (jossa on Hibiscus, parini kotivaltion Orlandon kansalliskukka), riipuksen tekijä on polymeerisaven taitaja Tina Holden (Beadcomber).


Taisin rakastua noihin alapuolen kuvan pinkkien helmien sisältä näkyviin käsintehtyihin korupiikkeihin, joiden päiden lasissa kimaltelee opaalinhohtoista turkoosia väriä. On uskomaton tunne huomata, kuinka tarkkaan vaihtoparini, ihastuttava Rita, on ajatellut minun mieltymyksiäni, kuten juuri opaalia! Kun muuten haastaviin materiaaleihin on sisällytetty tällaisia aineksia, ei korun synnyttäminen sitten ole aivan niin vaikeaa!  

Kuulkaa, jos tästä keitoksesta en vielä olisi ollut riittävän häkeltynyt, niin voihan ihme! Rita ei ollut osannut päättää, niin minäpäs sain toisenkin keitto-satsin!! Onko kuulkaa tämä edes totta, olen rajattoman onnellinen ja kiitollinen aarteista :-D Mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän!?

Toisen keiton otsikkona on 'Fossiili', riipuksena jotakin, mistä pidän niin paljon, ettei sanojakaan löydy. Hieno fossiilikivi, jonka kuviointia on riipuksen tekijä, Audrey Allen, nostanut hienosti esiin kuparipatinalla sekä kuparilankakehystyksellä. Sanomattakin lienee selvää, että tästä tulee jotakin itselleni :-D Oi onnea! Riipukseen sopii pariksi täydellisesti hieno kuparilukko, sen tekijä Lisa Liddy.


 Tässä yleiskuva 'fossiili'-sekoituksesta, ja näette miten hurmaavissa korupussukoissa sain keittojeni ainekset! Tässä minulla on vielä paljon oppimista ja petraamista seuraavilla kerroilla; Ehkä alan jo nyt valmistella vähitellen sitä seuraavaa kertaa - aina tuntuu, että tulee hiukan kiire ja pakkaaminen on heikko kohtani...Huomaaatteko tuon Fire Diva'n ihkun sydänriipuksen? Entäs hienon boulder-opaalin sen vierellä? Entäs nuo mainiot polymeerisavi-lätkät jotka kurkistavat pussista? Minua hemmotellaan!!

Olin kertakaikkisen yllättynyt, että voisin ihastua kultakiveen! Siinähän värilliseen lasimassaan on sekoitettu kuparihippuja ja aiemmin näkemäni sileät helmet eivät ole vakuuttaneet. Näihin kaiverrettuihin ja viistehiottuihin helmiin hupsahdin kyllä, mitä luultavimmin päätyvät fossiili-riipukseni seuraan... Kaikki muutkin helmet ovat herkkuja!

Arvatkaa mikä! Kaleidoskooppi, jonka sisällä pieniä korukiviä! Valitettavasti en osaa ottaa valokuvaa, jossa näkyisi sellainen kaleidoskooppikuva tuon sisältä. Ihana ylimääräinen lahja myös tämä! Kiitos, Rita!

***
Rita oli valinnut vaihtohelmiksi ja -osasiksi amerikkalaista, upeaa käsityötä. 
Myös minulla oli omaa helmisekoitusta miettiessä tarkoitus sisällyttää siihen niin monta suomalaista osaa kuin mahdollista. No, jotakin sentään onnistuin saamaan!
1. Taitaja Othelin keramiikkariipus-pari
2. Ystäväni monitaituri-Aulin tekemiä keramiikkaneliöitä
3. Ihanan Saran upea lasihelmi, jonka sain juuri kun olin kokoamassa helmikeitostani ja joka värinsä vuoksi vaati päästä tässä seurassa maailmalle :-)
4. Janelta jo ammoin tilaamani hilpeä lasinen pörisijä
Muut osat ovat sitten hopeaa, tsekkiläistä lasia, afrikkalaisia lasihelmiä, vuorikristallia, makeanvedenhelmiä, silkki- ja nahkanauhaa.
Yritin koota sellaisen tasapainoisen kokoelman, jossa värimaailma olisi yhtenäinen ja nuo tietyt kuviot toistuisivat eri materiaaleissa.


***

Aivan näinä päivinä kerään kaikki nuo saamani herkut ja ihanuudet eteeni korupöydälle ja alan nauttia! Toivottavasti saan aikaan jotakin hyvänmakuista ja yllättävää katseltavaa!

***

Aivan alkuun tutustuttamme, sovimme tämänkertaisen helmivaihto-parini kanssa myös extra-ylimääräisestä vaihdosta. Molemmat teemme rukousnauhoja, joten lähetimme toisillemme myös rukousnauhaa varten helmet. Teen niistä aivan oman postauksensa, sitten kun... ;-D

***

10 comments:

 1. Nyt kyllä niin kuolaan ja kadehdin, ettei mitään rajaa. :D Aivan ihastuttavia teidän molempien keitokset.

  Tuo fossiilikeitos on nyt erityisen lähellä sydäntäni, ja tuo riipus justiinsa juu! Todella mielenkiintoista nähdä, mitä näistä kaikista taas loihdit.

  ReplyDelete
 2. Mahtavat keitoket, kertakaikkiaan upeat!

  ReplyDelete
 3. Pieni kirjoitusvirhe, siis keitokset:-)

  ReplyDelete
 4. Sanoja ei löydy.
  Jään odottamaan kuvaa jossa nämä helmet ovat löytäneet paikkansa:)

  ReplyDelete
 5. Tämä keitos saa kuolan valumaan, uskomattomia ihanuuksia. Ymmärrän että olet ihan tohkeissasi ja ihastuksissasi. Jää odottelemaan mitä tuleman pitää ;D

  ReplyDelete
 6. MItä IHANUUKSIA!! Tuo riipus ekassa on niin niin ihana-kaunis-suloinen <3

  ReplyDelete
 7. Sanoinkuvaamattoman upeita keitoksia! Tuloksia odotan innolla minäkin. Hienosti viet suomalaista koru-osaamista maailmalle.

  ReplyDelete
 8. voi apua mitä ihanuuksia, tuskin maltan odottaa että saat korut noista valmiiksi ja pääsemme valmiita tuotoksia ihastelemaan... kuinka kauniita niistä tuleekaan :))

  ReplyDelete
 9. Beautiful post, Margareta! Your photographs are so bright and lovely, and seeing all the beads there with you in Finland -- home where they belong -- makes me so happy!

  It was hard for me to keep the secret that blue coral is my favorite gemstone :) Blue coral is the gemstone of Florida, as is moonstone because the first astronauts to the moon were from Florida! We are proud of our astronauts here. I grocery shop with them.... LOL :) The hibiscus flower fills my window -- it is a big flower. The fossil is from the Carboniferous era. The fern fossil is 300 MILLION YEARS OLD!!!! :)

  Love your BEAUTIFUL BEAD soup!! The colors are so gentle, soft and attractive. The ceramic focal is cool! The purple and blue are magical, with patterns that are like the universe, time, infinity. I am so blessed to get your exquisite bead soup! Thank you thank you I love love love my bead soup!

  xxoo
  Rita

  ReplyDelete
 10. In Finnish (Google translate):

  Kaunis postitse, Margareta! Omat valokuvat ovat niin valoisia ja ihania, ja nähdä kaikki palloja mukaasi Suomi - kodissa, jossa ne kuuluvat - tekee minut niin onnelliseksi!

  Se oli vaikeaa minulle pitää salaisuus, sininen koralli on suosikkikorukiveni :) Blue coral on jalokivi Floridan, kuten Moonstone, koska ensimmäinen astronautit kuuhun olivat Florida! Olemme ylpeitä astronauttien täältä. Olen ruokakauppa heidän kanssaan .... LOL :) Hibiscus kukka täyttää minun ikkunan - se on iso kukka. Fossiilisten on peräisin hiilipitoisen aikakauden. Saniainen Fossiilisten on 300 miljoonaa vuotta vanha!! :)

  Rakasta KAUNIS BEAD keittoa! Värit ovat niin lempeä, pehmeä ja houkutteleva. Keraaminen polttoväli on cool! Lila ja sininen ovat maagisia, kuvioitu jotka ovat kuin universumin, aika, äärettömyys. Olen niin siunattu saat hieno helmi keittoa! Kiitos Kiitos Rakastan rakkautta Rakastan helmi keittoa!

  http://toltecjewels.blogspot.com/2012/07/soups-on-lets-see-beads.html

  ReplyDelete