11.8.12

Helmivaihtoa kansainvälisesti, BSBP 6

This post in english -here-

Kyllä tämänkertaisessa kansainvälisessä helmivaihdossa sain ihanalta pariltani Ritalta Toltec Jewels / Jewel School Friends, sellaisen helmilähetyksen, siis itse asiassa monta lähetystä! että saatoin alkuun vain huokailla sitä kauneuden määrää!

Kiittelenkin vaihdon organisaattoria Lori Andersonia/Pretty things ainutlaatuisesta helmestä, haasteparistani Ritasta, joka on kirjeenvaihtomme perusteella uskomattoman vahva, energinen ja lämmin, rakastava henkilö, ja Taiteilija. Hän kokosi minulle kaksi eri värimaailmaa, trooppisen ja fossiiliriipuksen ympärille sijoittuvan.Tässäpä sitten tähän asti syntyneet korut, joita on ollut todella ilo tehdä!
Minut tuntevat tietävät, että koruni syntyvät tunnelmista, osasista, joku korunosa alkaa kuiskia ja pyydellä kavereita!

'Tropical flight'
Tässä kaulakorussa saamani polymeeririipukset (Barbara Bechtel) saivat toisen reiän ja muuttuivat linkeiksi. Niiden värit houkuttelivat mukaansa osan helmiä keitosta, lisäksi makeanvedenhelmet omiani, samoin ketjunpätkät ja riipukset syntyivät omista helmistä. Ritalta saamani 'appriciate'-hopeahelmi on tärkeässä osassa; yritän muistaa arvostaa luontoa, sen kauneutta ja puhtautta, yleensäkin mahdollisuutta elää lähellä luontoa, ihastella.

' Tropical Garden' 

 Tina Holdenin, polymeerisaviriipus, Hibiscus, on lähellä, livenä, niin uskomattoman kaunis, ettei sitä kuviin saa. Sen väreistä tähän koruun löysivät keitossa saamani pinkit pandorat, samankokoisia helmiä löytyi omasta varastosta - siniset akaatit, hopeakukkahelmi ja valkoiset hopeasisuksiset helmet ovat myöskin akaatteja! Pienet messinkiavaimet saivat pintaansa vintaj-patinaa ja Ritan lähettämä mokkanauha olikin varmasti ainut oikea tähän koruun.


Shamballah-helmiä olen vähän vierastanut, mutta näiden hopeisten, kuvioitujen linkkien kavereiksi sopivat mielestäni suloisesti. Ihan isse embossasin kuviot ;-D
Rita lähetti minulle myös aitoja rubiineja, joita ei ole käsitelty muuten kuin sileiksi hiomalla. Niiden hohde ja värisävy on todella kaunis, korvakorut ihan itselleni!

Itselleni jää myös rannekoru, jossa on  Jill MacKayn upea hopeinen lukko, nimeltään Iris! Ihastuin lukkoon ensisilmäyksellä, sininen Iiris on kukka josta mieleeni tulee aina isäni, ehkä sain häneltä useammin kuin kerran kukkakimpussa niitä. Isäni kuolinpäivä sattui juuri tälle ajalle kun koruja tein, joten korusta tuli heti niin oma kuin voi. Kokeilin ensi kertaa tällaista jäykkää bangle-mallia, kiedoin upeanvihreän silkin lapis lazulihelmen sävyisellä metallilangalla, lisäsin lukon vierelle vielä pienen lapis-helmen tuon ison läpyskän vastapariksi.


Toisessa rannekorussa on sinisestä korallista jo aiemmin valmistetut linkit, nyt nuo kauniit hill tribe -kukkaset löysivät niiden seuraan. Nam, sanon itse :-)

Trooppisesta sekoituksesta jäi vielä paljon helmiä tuleviin koruihin, ihana ajatus!

Sitten on toisen sekoituksen vuoro.


Tulta taltuttamaan tässä korussa lisäsin tsekkiläisiä lasihelmiä ja pääosassa upea 'painting with fire' - sydänriipus sekä ihastuttava kuparinen lehtikuvioitu salpalukko (Lisa Liddy). 


Se omissas silmissäni kaikkein kaunein ja suosikkiosani koko upeassa helmisekoituksessa oli fossiilikivi-riipus ( Wrapped up in Magic / Audrey Allen). Juuri sellaista ainutlaatuista, rosoista kauneutta mistä itse pidän.


Halusin toistaa riipuksen kehyskiehkuroita, tein vintajlangasta keiputtamalla 'helmiä' sarisilkkinauhan ympärille. Nauha on kohtuullisen leveää ja laitoin sen kolminkerroin.


Alun pitäen etsin tummempaa silkkiä, mutta nyt olenkin lopputulokseen tyytyväinen, silkissä on nimittäin kirjokuviona sama lehtiaihe, mitä riipuksen tekijä on kivessä korostanut kuparipatinalla.


Sainpas suomeksikin tekstin aikaan ;-) Päivitän tämän postauksen ihan käytännön syistä englanninkielistä aikaisemmaksi.

Ylimpänä olikin linkki Ritan sivulle; tässä vaiheessa tiedän, että hän sai ihmeitä aikaan lähettämistäni keittoaineksista! Kannattaa käydä sekä hänen että muidenkin osallistujien sivuilla! (nimilista edellisessä postauksessa)

9 comments:

 1. suomenkielelläkin - vau, olen sanaton... nää sun korut on ihan joka kielellä aivan uskomattoman upeita :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, oot kyllä ihana uskollinen kommentoija :-)

   Delete
 2. Kiitos, Mags! On se vain rentouttavampaa lukea sama suomeksi. Aiempiin kehuihin lisään, että taidat olla suurmiesainesta: hehän nukkuvat vain pari tuntia yössä. Miten ihmeessä olet ehtinyt ja jaksanut tehdä tälläisen määrän ihania koruja, kun samaan aikaan olet ahkerasti postaillut toisia yhtä ihania?

  Koska tehdään karvalakkiversio Korukoplaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanista kommenteistasi, Othel!

   Tosi on, että nukun aika vähän, joten selvästikin 'suurmiehistä' polveudun hah-haa!

   -Jospa syyskuun alussa laitettaisiin pystyyn kotimainen vaihto?? Laitan kyselyn koplaan lähiaikoina...

   Delete
 3. Ihania ne on suomeksikin :)!

  ReplyDelete
 4. Olet kyllä Taiteilija isolla T.llä! Kaikki ovat sanoinkuvaamattoman kauniista ,vaikea eritellä voittajaa näistä ihanuuksista.

  ReplyDelete
 5. Hirmuinen liuta upeita koruja :) Varsinkin nuo alimmat rannerenkaasta lähtien puhuttelevat minua.

  ReplyDelete
 6. Sitä ollaan oltu ahkeria! :-o Tässä on hyvä esimerkki monipuolisuudestasi, korut ovat erilaisia ja niissä on eri fiilis, mutta kaikki on tehty varmalla otteella hienoksi kokonaisuudeksi.

  ReplyDelete
 7. Toistelen samaa kuin siinä lontoonkielisessä versiossa, upeaa! Fossiiliriipus on kyllä ihana. Kaikki ovat kauniita!

  ReplyDelete