13.8.12

Vieläkin se tykkää!

... tyttö turkoosista nimittäin ;-)

Kansainvälisyys on niiiiin kivaa, kun näkee niin monenlaista uutta ja usein myös mieltä kiehtovaa korutekniikkaa ja koruntekijää. I write a short 'translation' of this post in the end of text :-)

Tuo helmikeitos-haaste on jo niin laaja, että se tosiaan on jaettu kolmeen osaan, viimeiset korut esitellään kahden viikon päästä. Ensimmäinen kierros oli jo heinäkuussa ja silloin bongasin tällaisen idean


jota oli tehnyt Renetha S. blogissaan Lamplight Crafts.
Sen jälkeen olen nähnyt pari muutakin korua tuolla 'sik-sakilla'. Oman harjoitelmani tein vaijeriin, mutta varsinaisen korun kuitenkin solmin nahkanauhaan tuolta sik-sakin osuudelta. Tässä on jälleen myös uutta rakkauttani sarisilkkiä, jotenkin tuo tehtaan jäännöspaloista revitty risareuna-nauha kiehtoo pehmeydellään, kiillollaan, hienoilla väreillään.
Avainriipus on nytkin värjätty helmien sävyyn; helminä 'afrikan turkoosia' ~ turkoosin sävyistä jaspista; yksi mosaiikkiturkoosi, yksi siniopaali, yksi mystinen kvartsi. Jotenkin halusin koruun lisätä muutakin kuin sävy-sävyyn väriä, mutta mystinen kvartsi sitten valikoitui ainoana poikkeavana helmenä.


 

I found the zic-zac pattern by Renetha at Lamplight Crafts blog on the first reveal of the Bead soup party blog hop. I wanted to give a try to that technique and made a rehearsal piece with stringing wire and freshwater pearls. 

It will be a bracelet later but for the necklace of today I took the thin leather cord. I also found a piece of my new love, sari silk ribbon, in a perfect rich colour matching to the turquoise jasper beads, as well as one mosaic turquoise bead and one peruvian blue opal. To break this too harmonious company I thought first to look for some bright coloured parts. Well, the mystic crystal bead was the only one volunteering for the job. The key is again patinated with vintajpatina.


20 comments:

 1. Voi mitä ihanaa zic-zac:a:)
  Ihastuin sun koruissa juuri tuohon silkin käyttöön♥

  ReplyDelete
 2. Aikas upeaa, pitänee testata ;)

  ReplyDelete
 3. Eipä ole ihme,että tyttö tykkää,kun osaa näin hienoja luomuksia tuottaa! Sik-sak näyttää mukavalle, eipä ole hajuakaan miten semmoista saa aikaan ,mutta näin noviisina tyydyn ihailemaan,enkä pyrikään vielä kaikkea kokeilemaan:=)

  ReplyDelete
 4. Hienon näköistä siksakkia! Ei välähtänyt mullakaan että miten tuo käytännössä toteutetaan, pitää ehkä katsoa uudestaan johonkin muuhun vrk:n aikaan . :D

  Tuo kansainvälinen helmihaaste kuulostais niin mukavalta, mutta on varmaan aika kallista? Näin opiskelijana en raskis alkaa mukaan, ja helmien saajat tuskin ilahtuisivat mistään maapallon takaa lähetetyistä tavallisista helmiäislasihelmistä! :D Toivottavasti homma pysyy pystyssä vielä kauan että ehdin koulun penkiltä mukaan ;)

  ReplyDelete
 5. Beautiful necklace, I love the colors and your design.

  ReplyDelete
 6. Kivan näköistä tosiaan tuo sik-sak ja tuo avain koru on aivan ihanainen :)

  ReplyDelete
 7. Love your necklace. Beautiful color and looks so easy to wear. Great job!

  ReplyDelete
 8. Turkoosia ei saa naisesta pois, se on selvä juttu! :-)

  Aivan hurmaava koru! Hyvin toteutettu idea ja tuo silkkinauha on ihan mahtava piste iin päälle!

  ReplyDelete
 9. sillkinauha alkaa kiehtoa yhä enemmän, pitäisköhän tilata... tuo sik-sak näyttää myös hauskalle, ja tuossa sinun korussa sitä on juuri sopivan mittainen pätkä. mutta niin kuin muutkin, huuli pyöreänä täällä ihmettelen, miten se saadaan aikaan... \o/

  ReplyDelete
 10. Kerrassaan viehättävä luomus. Ja tuo sarisilkki, love it. Pitäähän mun jo ihan etunimenikin puolesta siitä tykätä.
  Intian matkaltakin aikoinaan kannoin niska vääränä silkkiä kotiin, olikohan se 7 metriä silkkiä, mitä kaikkinensa sari-vaatteeseen menee...

  ReplyDelete
 11. Tää on taas sitä KÄÄKS-luokkaa :D Ihana. Tuo sarisilkki on juuri sitä mitä kuvailitkin. Lorelein blogissa oli samalla tavalla tehty rannekoru vähän aikaa sitten ja ajattelin että pitänee kokeilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Silkit on ihania <3 Ja joo, luulen, että moni bongasi siksakin tuolta Renethalta, jonka mainitsin :-)

   Delete
 12. Kiitos kaikille kommenteista/ Thank you so much for your comments :-D

  ReplyDelete
 13. Tämäkin tyttö tykkää turkoosista :)

  ReplyDelete
 14. Oih, tämä on taas aivan ihana!

  ReplyDelete
 15. You put together your soup in such a creative way. Love the zigzag.

  ReplyDelete
 16. I love the zig-zag technique with jump rings -- very cool! Your new necklace is beautiful!!
  Big hugs,
  Rita

  ReplyDelete
 17. Loistavaa yhdistelyä mahtavaksi kokonaisuudeksi. Tuo silkki sopii tähän koruun niin täydellisesti. :)

  ReplyDelete
 18. Ihanainen metsänneidon koru! <3 Tykkään kovasti juuri tästä vihreän sävystä!

  ReplyDelete