19.12.11

Punaisia ripsahduksia

Mitä-mitä rapsahduksia, tonttujako nurkissa kurkkimassa?

Istuin sohvalla kirjoittamassa muistiin 'tärkeitä juttuja', kun kuulin... sellaisen... ripsahduksen, hyvin pienen äänen. Ensimmäisen annoin mennä kuvitelman piiriin, mutta kun kuulin parin minuutin välein toisen ja kolmannenkin, nousin katselemaan ympärilleni. En millään löytänyt äänen aiheuttajaa. Istuin takaisin kirjoitusten ääreen. Mutta taas se kuului, sellainen 'tsip' tai 'naps'. Kiertelin ja katselin.

Ja sitten hoksasin. Oravan mulle heittämä käpy, jonka toin sisälle ja unohdin kokonaan, alkoi kuivuessaan avata tiiviisti kiinni olleita suomujaan ja jokaisen niistä avautuessa kuului tuo pienenpieni ripsahdus. Selvisipäs mysteeri.


Mutta toki tonttujakin on liikkeellä, onhan?

***


Niitä oikean punaisia helmiä oli vielä pöydällä ja oli jo odottamassa jonossa tuo upea hopeinen avainkin, joka on istutettu täyteen kuutiollisia zirkonia-kiviä. Mukana hiukan vielä vuorikristallia ja kevyttä hopeaketjua.

16 comments:

 1. Upee koru!!! Juu-u ja ne tontut liikkuu vaikka sinä aikuisena luulitkin oravaksi ;D Toivon sydämestäni tunnelmallista ja lämmintä joulua sinulle.

  ReplyDelete
 2. ihana :) sekä ripsahtelu - ootko nyt ihan varma että se kaikki kuului kävystä - että koru. avain joulun tunnelmaan...

  ReplyDelete
 3. Kiitos kävijät armaat :-D

  Outiriina, eihän sitä aivan varma voi asiasta olla...

  ReplyDelete
 4. Tuossa on avain tunnelmalliseen jouluun! Arvokkaan näköinen koru.

  Hauska käpyääntelykokemus! :-)

  ReplyDelete
 5. Ihana jouluinen koru, kaunis punainen kivi, siinä näyttäis olevan jotain tummenpaa mukana, tosi nättiä. Ihana tuo avain. Ihanaa Joulua myös Sinulle:-)

  ReplyDelete
 6. Ihan mielettömän kaunis koru!
  Totta kai tontut on liikkeellä :)
  Rauhallista joulua Sinulle!

  ReplyDelete
 7. Kaunis koru, tuo avain on vaan niin ihana!

  ReplyDelete
 8. Avain joulun salaisuuteen,
  tosi vanhaan, aina uuteen,
  pienen tonut taikataloon,
  joulusatuun, tähtivaloon...

  Ihanan jouluinen tarina ja mitä viehättävin koru. Oi, oi, miten joulusatuiselle tuulelle se sai. :)

  ReplyDelete
 9. Kaunis, kaunis koru. Pitkästä aikaa jätän kommenttia, vaikka olen kyllä käynyt täällä säännöllisesti... Ihanaa joulua sinulle, Mags!

  ReplyDelete
 10. Kaunis koru, juuri jouluun sopiva ja tietty muutenkin! Oikein hyvää joulunaikaa sinulle Mags!

  ReplyDelete
 11. Kaunis, ja jouluinenkin koru. Ihania nuo punaiset helmet. Ja kyllä niitä tonttujakin on. Meidän päiväkodin pienten ryhmässä lapset ovat kuulemma nähneetkin niitä ikkunasta kurkkimassa :) Aikuiset eivät valitettavasti niitä taida enää nähdä. Hyvää joulua sinulle!

  ReplyDelete
 12. Ihana Joulun Avain! Joulun aikaan tapahtuu kaikenlaisia ihmeellisiä asioita, tontut hiipii ja joulun henki hiihtää laduttomia lumia. Lämpimät jouluntoivotukset, Mags <3

  ReplyDelete
 13. Kaunis joulunpunainen koru! Nyt saa olla punaista - ja paljon ;) Oikein hyvää ja leppoisaa joulua!

  ReplyDelete
 14. Ihanainen Joulun tuoja tämä koru <3

  ReplyDelete
 15. :) Istui kerran rappusilla ihmettelemässä rips raps ääniä, kävyt poksahteli männyssä oikein urakalla auki. Mutta tää koru on aivan huippu ihana <3

  ReplyDelete
 16. Voi miten herkkä koru <3

  ReplyDelete