10.7.12

Perimmäisten kysymysten äärellä

Tiedättehän, kun lapset on siinä iässä! Kun kaikesta kysytään 'miks?' Ja äidillä ei todellakaan aina ole vastauksia, ainakaan lyhyitä.
-miks pimeessä ei nää?
-miks tuulee?
-miks tytöt on erilaisia ko pojat?
-miks kissalla on viikset?
-miks mulla ei voi olla superkuulo?
Jne. jne. Loputtomiin.

Omiinkin kysymyksiin toivoisi myös vastauksia, vaikka tietää, että niitä ei saa.
-Miks menin tilaamaan massiivisia korunosia? Mitä teen niille? Haluaako joku muu ehkä ne?
-Miks menin tuhlaamaan kokeiluun kallista kullattua lankaa? Mihin koruun aion tän laittaa?
-Miks hopea ei oo halvempaa?
-Miks hopea on niin kallista?
-Miks hopean hinta vaan nousee koko ajan?
-Miks kukaan ei lahjota mulle hopeaa????? :-D Niinpä!


Tässä pari niitä kummallisia kokeiluja, joiden lopullisesta sijoittumisesta ei oo harmainta hajua!

Eiks kellekään muulle käy näin? Ja miks ei?Tästä metallilangan punontamallista tykkään kyllä hyvin paljon, mutta näihin kokeiluihin käytin sekä liian paksua että liian ohutta lankaa, olisi saanut olla just jotain siltä väliltä. Tai edes hopeansävyistä. Phuuh, virheitäkin tuli ohuen langan kanssa. Jos hopeasta tekisi, pitäisi sattua kerralla kaikki oikein ja korumallikin mietittynä valmiiksi. Miks tää ei voi olla aina helppoa tai edes helpompaa!?

20 comments:

 1. minäkin tykkään tuosta punontamallista, kerrohan mikä sennimi lienee... kovin tutulta näyttää, olen varmaan langalla tuota joskus ammoisna aikoina tehnytkin, mutta nyt taitais olla muistin virkistys tarpeen... tuossa sydänperhosessa on kiva idea :)) ja juu-u, kyllä täytyy tunnustaa että noin on jokusen kerran käynyt allekirjoittaneellekin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuule, etsin korukoplaan kukkien mallia, niin löysin tuon punonnan vanhasta lehdestä Wire Artist vuodelta 2003, sen nimi on vaan braided bead, löytyisköhän youtubesta?

   Delete
 2. Täytyy kyllä myöntää, että minullekin käynyt niin, että raha palaa ja tulosta ei synny. NIIN MIKSI??? Tätä hopeanhinta politiikka minäkin ihmettelin. Taita olla rahamarkkinoiden keinottelua, ei muuta. Tekisi mieli siirtyä hopeoituihin osiin ja lankaan, mutta kun tykkään hopeasta. Sitten vaan tehdään vähemmän hopeakoruja. Eilen tein koruja ja huomasin, että kaikki vaijerikorutarvikkeet ovat myös lopussa. Apuuva. Netistä jotenkin en jaksa tilata ja täytyy vielä odottaa milloin ne tule ja hakea postista, joka on huitsin Nevadassa. Kaupungille kun menet, niin autoa et saa minnekään. MIKSI? Minunkin lapset kyselevät samoja asioita, muistan itsekin olin kova kyselemän. Faija pääsi aina helpolla. Vastamaalla: "Kun menet kouluun, niin saat tietä." T:) Koralli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sun isäs on ollu fiksu! Joo, onneksi ne omat lapset on jo isoja - tosi tylsä nykyajan vastaus on se 'elämä on' mikä ei mun mielestä tarkota yhtään mitään :(

   Delete
 3. Takavuosina oli jossakin näyttely "Kauneimmat keskeneräiset käsityöni". Pistetäänkö pystyyn "Kauneimmat metsään menneet koruprojektini"?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä olisi täynnä jo minun töistäni :-D Oiskohan mahdollista kerätä jonnekin kuva-albumiin?? Eli jokainen postaisi sinne omansa? Toivottavasti joku tietää, ois hauska projekti :-D

   Delete
 4. Niin, jos löytyisi vastaus, niin olisi helpompaa:)
  Kyllä mullakin on mieli kysymyksiä täynnä. Miksi aina minä, miksei joskus joku muu jne.
  Ja sitä hopean hintaa ihmettelen minäkin!!

  ReplyDelete
 5. Ha ha ha. Sait mut hyvälle tuulelle. Sori. :D :D

  Jaaha, täällä näyttää olevan jo liuta muitakin kyselykaudessa olevia. Mä ainakin olen niin mahdoton, että mieheltäni meinaa mennä välillä hermo. Viimeaikojen kysymyksiä: Miks tilattiin lennot niin myöhään, että sai pulittaa hintaa tuplasti, miks euron kurssi vaan putoo, miks ei maksettu hotelleja jo tilatessa, miks tästä maatkasta tulee niin kallis, että mulla voi olla vaikeuksia nauttia siitä.... jne.

  Ja miks Mags on niin luova ja taitava koruntekijä ja mä en? Ja miks mä alotin koruilun vasta silloin, kun hopean hinta oli jo taivaissa, miks mä en saanu ikinä kokea halvan hopean aikoja, miks mulla ei oo enempää rahaa, miks en voita lotossa... No tohon viimeiseen mulla on vastaus: Siks koska en veikkaa. :D

  Ja hei, kyllä sä noista kokeiluista taas jotakin keksit. :D

  ReplyDelete
 6. Voi miten tuttua tuo kyselyikä täälläkin.

  Ja itsekin sitä poden: miksi itsekurini on niin heikko että taas tilasin sulta yhden korun? Ei vaiskaan, siihen tiedän kyllä vastauksen eikä kaduta yhtään. Oranssi vaan on niiiin mun väri (tarkoitan edellisen postauksen kuumaa korua)! Kohta mulla on varpaankynsiin sointuva koru ;-)

  ReplyDelete
 7. Mags ja te muut, annatte toivoa minullekin, joka ei aina muista hopean hintaa ja välillä innoissaan lykkii menemään "suunnitellaan samalla kun tehdään". Suttahan siitä tulee ja paha mieli päälle. Kysyn vaan miksi en opi ikinä???

  Joskus ostosten kotiutuessa kauempaa ihmettelen, että mitähän olen ajatellut näitäkin tilatessani???

  Kiitos Mags, että jaoit tämän yhteisen trauman ;). Kyllä me tästäkin selviämme!

  ReplyDelete
 8. Ihana postaus. Sydänperhosriipus vois ihan hyvin mennä jonnekin koruun, samoin tuo riipus. Noita punoksia en ihan äkkiä keksisi, minne laittaisin. Tai tietäisin. Siihen boksiin, jossa on kaikkea muutakin kokeiltuja, ja jos nää joskus menis juttuja... Tyhjensin sen muuten rempan yhteydessä melkeen kokonaa, ja toivottomimmat tapaukset lensi roskiin. Jos viiteen vuoteen ei oo keksinyt käyttöä, niin ehkä ne vois hävittää.

  Miksi kysymyksistä suurin: Miksi en hamstrannut hopeaa silloin kun se oli halpaa? Ei se kyllä silloinkaan halvalta tuntunut, mutta näin jälkeenpäin ajatellen satasella sai jo kasan, nyt saa pahan mielen.

  Muita:
  - miksi huomaa tilauksen teon jälkeen että yks jos toinenkin pikkuinen nippeliosa on lopussa?
  - miksi ihmeessä ihminen tilaa kolmesenttisiä kahvijaspisrisejä?
  - miksi kukaan ei varoittanut, että tämä harrastus vie kaiken rahan ja ajan?
  - miks mä en osaa sahata hyvin?
  - miksi tohosta on aina kaasu loppu?

  ReplyDelete
 9. Mags, nuohan on upeita. Aivan ihania. Värit sopivat hyvin yhteen. Itse yhdistäisin nuo samaan koruun. Tuon kultaisen värisen keskelle eteen. Tekisin vielä toisen tuollaisen sinertävän ja laittaisin ne sitten tuon kullanvärisen kummallekkin puolelle. Keskeltä läpi menemään varsinainen korun runko. Ja sitten jotain kaunista muuta lisäksi. Tämä tuli heti mieleeni.
  Hyviä kysymyksiä sinulla, aivan yhtävaikeita vastata, kuin lasten kysymykset.
  Minä kysyisin myös tuota, miksi Mags pystyy tuon lajin taiteellisuuteen, luomaan jotain ainutlaatuista kera upeiden tarinoiden. Pystyisit kirjoittamaan lastenkirjan.
  Itse en ole edes harkinnut hopean ostamista koruihini. Mielestäni sillä ei ole edes ulkonäköön vaikutusta. En siis myöskään tiedä, kuinka paljon se on parempi työstää. Tietysti myös hyvänä puolena siinä on, ettei aiheuta allergiaa.
  Lisäksi voin vain olla samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa. Ihana postaus jälleen♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kauniista sanoista, Marita :-) Alun pitäen aloin käyttää hopeaa juuri tuon allergia-seikan vuoksi. Itse en edelleenkään voi kuin vilauttaa muita materiaaleja kaulalla, heti alkaa punottaa.

   Delete
 10. Minua vaan hymyillyttää, tuntuu niin tutulta. Ja totta, sinulla on taito kirjoittaa :D

  ReplyDelete
 11. Kävin katsomassa nyt tuota sinun kuvagalleriaasi. Siellä tulee hyvä olo. Kaiken sen kauneuden keskellä♥

  ReplyDelete
 12. Tämäpäs aihe kirvoitti kielenkannat :-D Arvelinkin etten ole ainut ja, kamut, tuo kuva oli vain viimeisimmistä hassutuksista!!

  ReplyDelete
 13. Ja kiitos aivan jokaiselle ihanista kommenteista!!

  ReplyDelete
 14. Tässä vastaus noihin kaikkiin: siksi.

  Nuo on ihania, persoonallisia, luovuuden hedelmiä, taiteilijan ispiraatioiskuja. Siksi!

  Ja oi voi, mun blogi on täynnä kummallisia kokeiluja. Siksi.

  ReplyDelete
 15. Tiedän tunteen..:) Joskus tuntuu hirveältä 'tuhlata' materiaaleja kokeiluihin, jopa niin, että välttelee kokeilujen aloittamista.. Mutta se taitaa olla sitten se ainoa tie oppimiseen ja uuden löytämiseen..Joten annetaan materiaalin vaan palaa ;)

  Ihanaista viikonloppua sinulle <3

  ReplyDelete
 16. Kiitos Akvamarin; juuri, siksi!
  Kiitos, Kati, noinhan se on, että oppirahat on maksettava ;-D

  ReplyDelete