20.7.12

Jälkiä ajassa

Jokainen hetki on kallis. Jokainen meistä on kallisarvoinen. Jokaisella meistä on tärkeitä ja rakkaita henkilöitä elämässämme. Jokainen meistä jättää jälkiä läheisten ja satunnaistenkin tuttavuuksien elämään.

Erilaisten henkilökohtaisen elämän tapahtumien ja uutisten kohdalla, joutuu miettimään näitä jälkiä. Jättääkö pelkkä ajatukseni joitakin jälkiä kanssaihmisiin tai jopa universumiin, millaisia jälkiä puhutut tai kirjoitetut sanat jättävät? Ennen kaikkea, millaisia haluan niiden jälkien olevan? Mikä nousee tärkeimmäksi eron hetkellä?

Kun tällaiset painavat ja tärkeät ajatukset ja kysymykset mylläävät mielessäni, tartun helmiin. Voi mikä lohtu! Ja mikä taika niissä onkaan? Onko se väri, vai muoto, vai materiaalin sisältämä energia, vai jonkinlainen tekemisen synnyttämä vana ajassa? En tiedä, mutta rauhoittavaa se puuhailu on, ajatukset soljuvat pätkän kerrallaan, joitakin vastauksiakin löytyy kysymyksiin, miksi nyt? miksi hän? mitä voin tehdä?


Kaulakorussa on iso liettualainen printti-puuhelmi, valkoista turkoosia, ammoniitit, makeanvedenhelmi ja vuorikristalli, mattapintainen savukvartsi, iso vaalea merisiilen piikki, nahkanauhaa ja hopeaa. Pitkä, kevyt, neutraali, silti vahvatunnelmainen koru, 'Jälkiä ajassa'.Rannekoru syntyi samassa hengessä, kirkkaita ja tummia hetkiä, polkuja pisteestä pisteeseen, tummien hetkien keskellä kirkkaita vyöhykkeitä, sydän, solmut; en halua selittää puhki.
Korussa on pikkuisia makeanvedenhelmiä, iso kashmir-helmi sekä puuhelmiä ja hopeaa.


26 comments:

 1. Niin rauhallisen harmooninen koru,tuli ihan semmoinen outo tunne tästä korusta: lämmin,jollain lailla huumaantunut jopa. Onko se merisiilin piikki tuo alin,joka roikkuu? Jos on, niin onpa mahtava!

  ReplyDelete
 2. molemmat niin kauniit, mutta enemmän kuitenkin vielä koskettaa tuo kaulakoru, se on kertakaikkiaan upea :))

  ReplyDelete
 3. Mä oon aina yhtä sanaton näiden siun korujesi edessä... <3 Niin kaunista!

  ReplyDelete
 4. Niin herkkä ja kaunis.. Hento jälki ajassa, todellakin :) <3

  ReplyDelete
 5. Vaistosi ja taitosi valikoida sopivat helmet ja tehdä niistä kokonaisuuksia. Eheitä, yhteenkuuluvia kokonaisuuksia.
  Kauniita, puhuttelevia koruja, joita tehdessä pystyt varmasti myös työstämään samalla vaistolla ja herkkyydellä sekä voimalla muitakin asioita.

  ReplyDelete
 6. Kauniita koruja molemmat, printti puuhelmi nätti.:)

  ReplyDelete
 7. Sanattomaksi menee tuon kaulakorun suhteen. Ihan oikeasti, en ole koskaan nähnyt näin kaunista korua!

  ReplyDelete
 8. Tämä ei ilmeisimminkään ole myytävänä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sain viimein taas lisätyksi uusimmat korut kauppaan; kyllä tämäkin on myynnissä, koska en voi pitää itse kaikkia koruja ;-))

   Delete
  2. Sen sitä saa, kun ei käy joka päivä kurkkaamassa... Nyt se oli jo myyty! :(

   Delete
 9. I love how you have made jewelry art with soul and heart, with the light and the dark -- turning to your beads in asking, to create such beautiful, gentle, healing art in receiving.... The gentle, organic necklace and passionate bracelet are healing and precious, just as "Every moment is precious. Each of us is precious. Each of us is important and dear to people in our lives." Thank you for sharing such special and beautiful jewelry -- it's full of Life! I feel strong simply looking at this jewelry.

  Rakastan miten olet tehnyt koruja taiteen sielu ja sydän, jossa valo ja pimeä - kääntämällä teidän helmiä pyytää, luoda tällainen kaunis, lempeä, parantavaa taidetta saamaan .... Lempeä, orgaaninen kaulakoru ja intohimoinen rannekoru ovat paranemista ja arvokas, kuten "Jokainen hetki on arvokas. Jokainen meistä on arvokas. Jokainen meistä on tärkeä ja rakas ihmisiä elämässämme." Kiitos jakamaan niitä erityisiä ja kauniita koruja - se on täynnä elämää! Tunnen voimakasta yksinkertaisesti tarkastellaan tätä koruja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much, R. You are such an esceptionally strong person yourself! I'm reading your words very very humbly and with joy <3

   Delete
 10. Kiitos!! kaikille teille kommenteistanne, olette ihania :-)

  ReplyDelete
 11. Oi, tuo valkoinen on minusta niin rauhallinen, tyyni ja rentouttava. Upeat sävyt, todella onnistuneet ja nauhaakin vielä .... :D

  ReplyDelete
 12. Kaunis kaulakoru. Pidän todella paljons sen väreistä. <3

  ReplyDelete
 13. Aivan ihana vaalea koru, niin seesteinen ja pehmeä!

  ReplyDelete
 14. Värikehut minultakin! Elegantti, aikuiseen makuun.

  ReplyDelete
 15. Näitäpä kysymyksiä mietimme silloin, kun on aikaa pysähtyä ja ajatella.

  Kaunis koru, syviä pohdintoja.

  ReplyDelete
 16. Oi miten ihana taas päästä tutkailemaan korujasi ja juttujasi. Täytyy lueskella noita muita paremmalla ajalla. Tämä "Jälkiä ajassa" on taas niin puhutteleva ja rauhoittava. Niitä olen minäkin omalla tavallani mietiskellyt katsellessani tooosi vanhoja koruja museoissa. Silloin myös ajattelin korusi kaulallani, miten paljon sinä korukamuni, jota en ole edes koskaan livenä tavannut, olet jättänyt iloa ja hyviä muistoja elämääni. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jälkiä jätämme, puolin ja toisin ;-D

   Delete
 17. Ja kappas, sullakin on tässä pikku ammoniitit. Sepäs sattui. :D Ja piti vielä sanomani, että koru on huikea!

  ReplyDelete
 18. Kiitos vielä kaikille kommenteistanne! Ne antavat mukavia energia-pläjäyksiä päivinä, jolloin ei muuten huvita... :-D

  ReplyDelete
 19. Jotenkin tämä koru on pujahtanut minulta ohi.
  Sinun lahjakkuutesi on jotain niin aitoa, teeskentelemätöntä ja ainutlaatuista♥

  Muut ovat jo sanoneet niin paljon ja niin oikein. En löydä sanoja kuvaamaan tätä.
  Lahjakkuutesi on sellaista, että sitä ei voi jäljitellä. Voi kopioida suoraan jo
  tehtyä, mutta ei pysty tekemään uutta samanvertaista.

  Kumpa sinulle aukenisi koko maailma, näille sinun koruillesi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi sua Marita, voi sua <3

   Delete
 20. Minultakin meinasi mennä tämä kokonaan ohi "kesäkiireissä", onneksi huomasin. Aivan ihania molemmat, ensimmäinen on niin ihanan kevyt ja rauhallinen ja toinen sitten jotenkin voimakkaan oloinen.

  ReplyDelete