31.7.11

Sielun säkeet

Vuosia sitten, no, tarkistin, vuonna 1996, elämässäni oli aika, jolloin luin hyvin paljon, erittäin paljon, hyvin erilaisia filosofis-sävytteisiä kirjoja.
Silloin hankin esimerkiksi kirjan 'Pimeä Yö', josta olen ennenkin tainnut mainita, se on espanjalaisen katolisen mystikon, Ristin Johanneksen (Juan de la Cruz, 1500-luvulla) sielun puhdistusta käsittelevä kirja. Ei mikään viihderomaani.
Vuotta myöhemmin silloin viimein luin kirjan, muistan muutenkin erityisen tarkasti elämästäni juuri kevään 1997, luin syvästi paneutuen, löysin jotakin. En ole tavannut vielä ketään toista, joka olisi kyseiselle kirjalle syttynyt kuten minä, edes tietoinen siitä tai lukenut sitä.

Lähes joka kerta rukousnauhaa tehdessäni ajattelen tuota kirjaa, joskus otan sen esille, luen pari säettä.
"...ulos lähdin pimeässä,
kun tyyntä oli jo kaikki talossa tässä
..."
Ymmärrän, etteivät sanat voi kertoa juuri mitään sellaiselle, joka ei ole Ristin Johanneksen selityksiä lukenut. Minussa ne kuitenkin saavat aikaan kosketuksia, impulsseja.

Sielun säkeet -rukousnauhassa upeasti hohtavia helmiäis-helmiä, suloistakin suloisempaa viistehiottua ruusukvartsia, hopeaosat. Perinteinen, katolinen malli. Ehkä kaunein tekemäni rukousnauha, mitä en kyllä kuviin saanut.


***
Olen ollut kipeänä pari päivää, suorastaan 'vuoteen omana', nyt viimeinkin alkaa helpottaa; korujakin syntynee sitten ja saan kirjeenvaihdon ajan tasalle!

13 comments:

 1. Vallankin sievä, komea risti !

  ReplyDelete
 2. Ihanan utuinen vaalea, itsekin juuri teen vaaleaa kaulakorua, mutta pitkän koruilutauon jälkeen korujen tekeminen on tuskaista:( Lepäile nyt vielä vaan, kyllä me maltetaan odottaa vähän aikaa:)

  ReplyDelete
 3. Tosi kaunis ja risti on upea!Paranemisia

  ReplyDelete
 4. Kaunis ja rauhallinen koru. Ehkä se ajatuksiesi kosketus on kuitenkin siirtynyt koruun. Paranemisia sinne.

  ReplyDelete
 5. Tuosta kyllä todella henkii rauha. Hyvin kaunis koru.

  ReplyDelete
 6. Todella kaunis ja hillitty koru

  ReplyDelete
 7. Kiitos kaikille kommenteistanne <3

  ReplyDelete
 8. Täytyispä hommata tuo kirja jostakin. Vanhojen ajattelijoiden kirjat ovat monesti ajankohtaisempia kuin luulisikaan. Vaikuttavuus tulee usein juuri elämäntilanteeseen sopivasta "kolahduksesta".

  Toivottavasti toivut kunnolla taudistasi. Ihmettelinkin jo, että mitä mitä, kun ei joka pävä tule uutta korua.(Paraskin sanoja...):D

  Tosi kauniita koruja ovat taas nämä viimeisimmätkin, rukosnauha niin herkkä ja puhtoinen.

  ReplyDelete
 9. Ihanan hillitty ja kuulas koru. Paranemisia sinulle ja hyvää elokuun alkua!

  ReplyDelete
 10. Kaunis, harmoninen ja jotenkin pehmeä ja samettinen. Tuo risti on upea.
  Paranemishalaus <3

  ReplyDelete
 11. Huokaus...niin herkkä,niin kaunis.

  ReplyDelete