4.7.11

Kirkasta, värillistä, kristallia


Vuorikristalli on varmaankin monen, monen koruntekijän suosikki. Sitä saa hyvin vaihtelevan mallisena, erilaisilla hionnoilla, täysin sileistä erittäin moninaisiin viistehiontoihin, jopa erisävyisinä, esim. mystinen kvartsi on useimmiten pintakäsiteltyä vuorikidettä.
Saman kirkkaan kvartsin muunnoksia erilaisilla epäpuhtauksilla ovat ametistit, sitriinit, savukvartsit. Tuo epäpuhdas kvartsin lisä esimerkiksi savukvartsissa on alumiini, mistä aiheutuu siis ruskea väri.No se oli päivän tietoisku!
Sitten koruihin, joissa on tietenkin tätä kirkasta kvartsia. Jos edellisen postauksen korut olivat muhkeammista pitävälle, niin tänään on näytillä pientä ja sievää.


Kaulakorun keskellä on kerrassaan hellyttävä, erikoisen mallinen, erikoisen kuviollinen solar-kvartsi, se saa nimensä tuosta kehä-kuviosta. Kiven toisella puolella kuvio on pisaran mallinen, siksi valitsin nauhaan sileiden pyöreiden kolikkojen rinnalle pisaran mallisia viistehiottuja kaunokaisia.
Solar-kvartsille väripariksi löytyi samansävyinen fluoriitti ja sitten leikin värillä vielä tuolla vaijerinsuojus-vieterilläkin (eipä sattunut näihin kuviin se).Niin pitkään kummitteli unissani alapuolella olevan ruusukvartsikorun riipus-systeemi, että se oli tauon jälkeen ensimmäinen juttu, jota piti kokeilla.
Korussa on aivan hennon vaaleanpunaisia ruusukvartseja (kirkkaan kvartsin muunnos siis tämäkin), mutta kuvat, no, ne ovat tänään tällaisia. Sydämet ketjuineen asettuvat kaulalla sivulle ja ketju liukuu sydämineen ylös alas. Tätä pidän omana uni-ideana, lieneekö ;-D


Ruusukvartsikorvikset ovat reilun pituiset, niiden seurana napit kuutiollista zirkoniaa, ja, niissä nuo rondelliketjut myös liukuvat vapaasti.
Vuorikristallikorvikset ovat aivan pikkuruiset, vuorikristalleilla Swarovskin kristallihatut.

23 comments:

 1. Oih ja voi miten kauniit!

  ReplyDelete
 2. Jumalaiset, siis ihan kaikki. Taidokasta ja niin hehkuvaa. Kiitos tietoiskusta, minäkin olen hieman viisaampi.

  ReplyDelete
 3. Hope you had a good holiday! What a jaw dropping gorgeous necklace! What is that amazing stone? I love nature gems! SMILE!

  ReplyDelete
 4. Vov, tuo ekan riipus on uskomaton!! Ja sopii kokonaisuuteen mainiosti!! <3 Ilmeisesti niin on hyvä loma ;)

  ReplyDelete
 5. Aivan uskomaton tuo ensimmäisen korun riipus!

  ReplyDelete
 6. Oi kuinka kauniita kaikki. Kiva juttu tuo sivulla roikkuva ketju.

  ReplyDelete
 7. Mää oon ihan sanaton o_O

  ReplyDelete
 8. Solar-kvartsi on upea riipuksena ja vuorikristalli aina niin ihanaa, kaunista.
  Hieno uni-idea! Ajattele, jos ideat loppuu, niin otanpa tässä pikku päikkärit ja taas syntyy uutta ;)
  Molemmat korvikset ovat tosi suloiset.

  ReplyDelete
 9. aivan ihanatuttavan kauniita koruja...ja nuo rkvartsi korvikset voi jehna-jehna...aivan mahottoman mageet!!!!!! p.s. en o pystyny kommentoimaan omas blogis kommentteja, jos ihmettelit ;-) en tiejä miks kettuilee, ei o jaksanu tutkia vielä :-D

  ReplyDelete
 10. Kiitos kaikille taas kommenteista; solarkvartsi on tosiaan kohtalaisen pikkuinen, n.1,5cm; tiedätte varmaan kuka niitä myi foorumilla ;-D

  Tiiansormet; bloggerilla on viime kuukausina ollut kaikenlaista häikkää! 'Uudistamisen' nimissä aina osa blogeista päivän tai kaksi on ei-omistajan-hallittavissa!
  Ja Vikki, kyllä mulle tosiaan tulee korukuvia silmiin juuri ennen nukahtamista sekä juuri heräämisvaiheessa ;-D

  ReplyDelete
 11. Kim, you're so kind, thank you :-D The stone is solar quartz, a cutie!

  ReplyDelete
 12. Tuo kvartsi-riipus on aivan ihana!! Suloisia kaikki :)

  ReplyDelete
 13. Ihanaiset korut molemmat, uni-ideasi on kaunis, riippuvat sydämet heilahtelevat somasti.

  ReplyDelete
 14. Upea riipus se solar-kvartsi ja kiitos myös infopläjäyksestäsi, niitä on aina kiva lukea, tällä kertaa tieto ei lisää tuskaa. Mahtavat uniriipukset, kyllä uni on hyväksi ja hieno inspiraation lähde. Myös loma näkyy todistettavasti olevan hyväksi.

  ReplyDelete
 15. Taina, Manteli, Virve - kiitos!

  ReplyDelete
 16. Anonymous5/7/11 13:25

  Nuo pitkät korvikset on niin ihanat! Ja kiitos Mags, kun aina jaksat meikäläisenkin puljussa poiketa :)!

  ReplyDelete
 17. Ai että, kaikki taas niin kauniita :)

  ReplyDelete
 18. Voi mahdoton mitä oot taas mennyt tekemään! Tuo solarkvartsikoru ihan salpaa hengen yksinkertaisella kauneudellaan, ja riipus on hienosti pääaosassa. :) Tykkään ruusukvartseistakin kyllä!

  ReplyDelete
 19. Kamut, kamut, kiitos :-)

  ReplyDelete
 20. Täällähän oli päivityksiä enemmänkin =) Bloggerin lukulistalta bongasin nämä. Mielettömän herkkiä kaunokaisia.

  Bleggerin kommentointi ongelmiin itsellä auttoi kun kirjautuessa ottaa rastin pois ruudusta, pidä minut sisäänkirjautuneena.

  ReplyDelete
 21. Nämä ovan niin taivaallisen ihania jälleen ;)

  ReplyDelete
 22. Vautsi! Tosi makee idea ruusukvartsikorussa, ja toimiva, hyvin moderni ja vähäeleinen, palkitsee sen, joka uskaltautuu tarpeeksi lähelle. Enkä muista koskaan nähneeni sellaista. Solar-riipus on aika hupsu <3

  ReplyDelete
 23. Kiitos Amalia ja DD :-)
  Kiitos Peikkonen - ruusunen riipus tosi kivan näköinen livenä kaulalla, kiitos ;-)

  ReplyDelete