13.11.12

Aina vaan erilainen

Siltä tuntuu. Että oon erilainen. Monet koruntekijät on niin hip ja muodin harjalla; tietävät senkin, mitkä värit on koruun valittava minäkin kautena ja mistä kuhistaan.

Mut en minä. En juurikaan seuraa noita valtavirtoja siinä mielessä, että toteuttaisin niiden sanelemaa 'muotia'.
Minä vaan tilaan silmääni sattuvia kiviä ja lumoudun hassuista pikku asioista. Niin kuin nyt tämän korun kvartsikivien sisällä olevista 'rutiileista', sulkeumista, neulasista, 'veenuksen hiuksista', jotka auringossa ja valoa vasten ja muutenkin läheltä katseltuna tarjoavat uskomattomia maailmoja. Saavat uneksimaan kesästä ja rantakaislikon salaperäisestä vedenalaisesta elämästä.Materiaalit: kultarutiilikvartsi, hopealukko patinoituna, savukvartsi, lasihelmet, korumetalliketju


 ***
Odotin aika lailla eilen alkaneelta kotimaiselta ohjelmalta 'Muotitietoinen'. Katsoitteko? Eka osa ei kovin vakuuttanut. En pitänyt siitä, että ohjelman jälkeen olisi pitänyt vielä vaivautua nettiin nähdäkseen ne kiinnostavimmat asut... Katson kyllä jatkossakin, koska kuvittelen, että kotimaisilla tekijöillä olisi paljon annettavaa meille katsojille.

Enenmmän olen innostunut taas tänä iltana nähtävästä 'Asustemuodin huipulle'-sarjasta. Vaikka siinä näkyy kaikenlaista sohellusta ja niin yliampuviakin juttuja, niin silti siitä jää jollain tasolla ideoita itämään. Vaikka en kyllä tiedä, eteneekö niistä ideoista mikään toteutukseen asti.


23 comments:

 1. Ilmankos teet niin kaunista:)
  Muotiohjelmat ei kiinnosta minua, enemmän luotan omaan värisilmään ja kulloinkin miellyttävään väriin..ne tuntuvat vaihtelevan vuosien saatossa. Ja koruissa viehättää silmää eri värit kuin vaatteissa.

  ReplyDelete
 2. Kertakaikkkisen I-H-A-N-A!

  ReplyDelete
 3. Rutiilikvartsi on yksi kiehtovimmista kivistä juuri tuon "sisäisen maailman" vuoksi. Ja juurikin nuo ihanat riipukset hienojen sommittelujen lisäksi koukuttivat minut "vakiasiakkaaksesi". :) En ole mikään blingbling-online-tyyppi. Enkä tiedä televisio-ohjelmista mitään. Pitäisköhän jotain ruveta seuraamaan. :D Tuo asustemuodin huipulle voisi olla nimen perusteella ehkä katsottavakin, vaikka muoti ei ole se, jonka perässä tarvitsisi tällä(kään) iällä enää kauheasti juoksennella. Kumma kyllä silti, että oma maku ehkäpä hiukan muuttuilee muodin(ko) mukaan, vaikka kaikki ei tietenkään sovi kaikille.

  Niin siis, tämä on jälleen magsmaisen ihana koru. Nämä sun korusi on aina sellaisia, jotka kilpaa ja kiljuen ottaisin omakseni. :)

  ReplyDelete
 4. tämäKIN korusi on taas aivan ihana. pelkistetty ja niin ollen kauniit kivet pääsevät oikeuksiinsa. tykkään :) mulla vähän sama juttu tuon muodin seuraamisen suhteen, tilailen just sitä mikä itteä ja omaa silmääni miellyttää. siksipä minulta ei kovin paljon löydykään pinkkiä ja violettia ;) muotiohjelmia joskus katson, mutta useammin en

  ReplyDelete
 5. Muoti tulee ja menee, sinun korusi ovat ajattoman kauniita ja mielenkiintoisia. Niinkuin nyt tämäkin taas :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin minäkin olisin sanonut jos olisin hienosti osannut! Jatka samaan malliin Mags!!

   Delete
 6. Hei kiitos kamut, kannustuksesta :-) Joskus vaan tulee näitä epäuskon hetkiä vai mitä nämä nyt on...

  ReplyDelete
 7. Kyllä minunkin mieleen on enemmän nämä maanläheiset värit kuin muodin huiput,löydät aina niin upeita materiaalejakin, nämä käy hienosti aina. Jatka samoin vaan:)

  ReplyDelete
 8. Tuot omalta osaltasi, isolta sellaiselta, maailmaan syvyyttä, kestävyyttä, rauhaa. Opetat meitä muita katsomaan asioita uudelta tasolta ja pintaa syvemmälle. Tuot lohtua sillä, että sinäkin jota katson ylöspäin, kohtaat epäilyksen hetkiä. Kuitenkaan siihen ei ole pienintäkään syytä. Tämä korusi on jälleen niin osa sinua, kauneuttasi.

  ReplyDelete
 9. Voi, etsiskelin vuosi sitten rutiilikvartsia ja siinä se nyt olisi. On kuulemma leijonan kivi ja siinä kiteytyy sanonta "paistaa se päivä vielä risukasaankin".

  Tuo koru on kovin kaunis, taas niin sinun näköisesi!

  ReplyDelete
 10. Kaunis koru ja upea tuo riipus :)

  Eikö ole toisaalta hyvä, että meitä koruntekijöistä on niin moneksi.. Ammennamme inspiraatiota erilaisista asioista. Se luo juurikin sitä tarvittavaa uniikkiutta koruihin :)  ReplyDelete
  Replies
  1. Inspiraatio on siitä jännä juttu, että sama lähde voi viedä meitä vaikka mihin suuntaan - se on kyllä rikkautta, olet niin oikeassa, Kaisa!

   Delete
 11. Onneksi oot löytänyt oman tyylisi ja pysyt sille uskollisena - valtavirrasta välittämättä! Tämän vuoksihan sun korut on niin "Chick" :)

  ReplyDelete
 12. Tässähän taas näet Mags, ole vaan erilainen!
  Ellen tekisi itse koruja, olisin täällä varmasti vakiasiakas, kun haluaisin korun joka puhuttelee juuri oikealla tavalla.
  Monet korut täällä kertovat niin paljon, tämäkin uusi!
  Jatka vaan valitsemallasi tiellä :)

  ReplyDelete
 13. Kiitos teille kamut, kommentinne ja kannustuksenne ovat tärkeitä!

  ReplyDelete
 14. Pidä vaan tyylistäsi kiinni Mags! Sinulla on vahva oma kädenjälkesi, mikä näkyy koruissasi aina. Ei muodissa mitään vikaa ole, sehän on tavallaan ajan ilmiöiden ilmenemistä jollain lailla esim. vaatteissa tai koruissa. Taito onkin siinä, että suodattaa itsensä läpi sen kaiken infoähkyn ja tekee siitä omannäköisensä jutun, sen sijaan, että tekisi jonkin värisen korun vaan siksi, että se väri on nyt in. "Muotikoruja" saa marketeista ja niitä mahtuu viisitoita tusinaan, eikä niitä seuraavan sesongin alkaessa enää kukaan edes muista. Sen sijaan sinun korusi muistetaan ja niistä näkee heti tekijän. Ja se on se arvokkain asia! Siihen pyrin itsekin koruntekijänä, tekemään omaa juttuani, omalla tavallani mutta seuraten samalla maailmaa ympärilläni. Välillä tulee epäuskon hetkiä ja sammaloitunut olo. Silloin muistutan itseäni, että vierivä kivi ei sammaloidu ja vierähdän hiukan johonkin suuntaan, myös koruntekijän on kehityttävä ja muututtava. Oma tyyli näkyy silti töissä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Virve :-) Kyllähän niitä hyppyjä ja kokeiluja tulee tehtyä vaikka mihin materiaaleihin, mutta rakkaudesta aitoihin ja luonnollisiin kiviin ei, onneksi?, pääse irti.

   Delete
 15. Meitä koruilijoita on kyllä moneksi, ja hyvä niin! Sinun tyylisi on uniikki ja kiinnostava, kuten tämäkin koru, kaunis!

  ReplyDelete
 16. Sinulle on haaste blogissani...

  ReplyDelete
 17. Kuulehan ihanainen, me haluamme nähdä juuri sinun korujasi, juuri sinun tekemiä aarteita, joissa näkyy sinun ainutlaatuinen kädenjälkesi. Olet löytänyt tyylisi, identiteettisi ja ihailijasi - täällä me kuolataan näitä päivityksiä! Onneksi kuuntelet itseäsi ja uskot sydäntäsi! :-)

  ReplyDelete
 18. Eksyin blogiisi ja mä en ainakaan voi sanoa kuin vau! :) Korusi edustavat juuri sellaista persoonallisuutta mistä tykkään valtavasti... Koruntekijöitä on niin paljon, ja musta on sääli, että kaikki haluavat mennä muotivirtausten mukana ja tämän tuloksena kaikkien korut näyttävät samanlaisilta.

  Jään ehdottomasti seurailemaan blogiasi jatkossakin! :)

  ReplyDelete
 19. Pidä vaan kiinni omasta tyylistäsi, se on aivan voittamaton. Mitä muoti virtauksiin ja väreihin tulee, niin hankalaksi ja väkisin tekemiseksi menisi kun osuu kohdalle väri josta ei edes pidä :) Ei vaan pysty.

  ReplyDelete
 20. Kiitos ihanista kommenteista!

  ReplyDelete