11.12.12

Vaihtoehtoinen Joulu

Otsikko lupaa enemmän kuin postaus pitää sisällään. Vaikka aamuteeveessä käytiin vilkas keskustelu papin ja vapaa-ajattelijan välillä mm. peruskoulun tunnustuksellisesta opetuksesta liittyen myös  juhlien viettoon, en suuremmin ota kantaa.

Joulukalenteristani putkahti kuitenkin tänään niin sopivasti herra Buddha, jotta hän pääsi heti vaihtoehtoisen joulukoruni päähenkilöksi. Buddhalaiset mitään joulua vietä, heillä muistellaan Paranirvanaa helmikuussa ja Bodhin päivänä juhlavalaistaan vaikka viikunapuu, joulukuun kahdeksantena.
Piparkakkuja tuskin syödään, mutta meidän joulumme kunniaksi korussa on kaksi kaunista piparia, piiloutuvat mukavasti isompien helmien lomaan. Silkkinen nauhaosuus sopii niin tähän kuin nenä päähän.Ja kiitos jälleen tonttutytöille! Buddhan ja akaatit sain Helmiäisestä, Sadulta ja silkkinauha on edelleen Saran aarteista. Hyväntuulinen Buddha on kiveä, mutta liekö sitten jadea vai aventuriinia, en tiedä. Ketjunpalat ovat pronssinsävykorumetallia, samoin emaloidut piparit omasta varastosta.


8 comments:

 1. Upea koru. Voisi rakennella ajatuksen eri uskontojen sulasta sovusta ja yhteisestä joulusta ;)

  ReplyDelete
 2. Nooh, jouluherkkujen jälkeen voi kelpo kristitylläkin vyötärönseutu muistuttaa tuota... Varoittava joulukoru.

  ReplyDelete
 3. Korussa on leikkisyyttä, ja sommittelu taas kohdillaan, kuinkas muuten. Tuo Buddha, hmm..., tuskin mun kaulassani viihtyisi, vaikka kovin hyväntuulinen onkin. Mutta koru oli näköjänsä mennyt heti, joten tämmösille erikoisuuksille on aina oma tilauksensa. Kelle vaan tulee mieleen yhdistää Budddha ja piparit...:D

  ReplyDelete
 4. Kiitos ennakkoluulottomuudesta :-D -Buddhalla masu täynnä piparia?? Korun uuden omistajan mukaan sen masun hierominen tuo onnea ja omaisuutta :-))

  ReplyDelete
 5. Hih, tää on ihana:)

  ReplyDelete
 6. Onpas hauska tuo buddha, varmasti tuo hyväntuulen kantajalleen :)

  ReplyDelete