17.3.13

Korukoplan haaste: sormus

Olin melkein varma, että Muusani oli lepolomalla, kun aloitin Korukoplan haastetta. Tämä ajatus tuli siksi, että vaikka olin aikonut ottaa esille uskollisen 'pikkumustani', niin aikomus ei sitten millään ottanut toteutuakseen.
(kuva lainattu Kodin ykkösten sivulta)

No, alkajaisiksi päätin (sitten lopulta) hiukan harjoitella perussormus-kieputusta hopeoidulla langalla ennen täyshopeiseen tarttumista. Enkä tahtonut käyttää mitään minipieniä neljän tai kuuden millin helmiä vaan valitsin isompia. Näistä violetti riisi on keramiikkahelmi, 5x10, ja musta ovaali ehkä onyksia, 10x15.
Hmm... en tykkää! Hopeoitu lanka oli liian pehmeää ja siinä on ikävää kiemurtelun lisäksi tuo katkaistusta kohdasta pilkottava kupari. Mallikin tuntuu liian tutulta.


***

Päivien tauon jälkeen tartuin kuin tartuinkin juotostarvikkeisiin ja tein ensin yksinkertaisen sormusrinkulan ohuehkosta hopealangasta. Muotoilin ja taoin 'kierteen' sileästä hopealangasta ja filigraanilangasta, juotin rinkulaan kiinni.
Katkenneesta korupiikistä oli pöydälle jäänyt kristalli-ihanainen kynsikupissaan, 3mm. Sen oli tarkoitus sijoittua vielä sivumpaan (tietenkin peittämään kehyslangan aukkoa?), mutta tällainen taiteellinen sormuksesta nyt tuli. Aika kiva, kohtuullinen.


Ajattelin tuon kimmeltävän sormuksen sopivan sunnuntain pikku päivänsankarille, mutta lopullinen sormuksen pyöristäminen venytti siitä hiukkasen liian ison lapsen sormeen.

Se tarkoitti tietenkin, että uusiksi yritys. - Sama ajatus, rinkula ja siihen juotetaan spiraalinomainen lankapohja tällä kertaa valmiille Swarovskin kristallikupille. 6-millisen kristallin väri, lila, onkin tietääkseni siskontytön lempiväri.
Tästä tuli varmasti riittävän pieni, juuri ja juuri menee omaan pikkurilliini. Näyttää aika söpöltä, toivottavasti kelpaa pikku juhlijalle.



***

Löydät linkkilistan tähän haasteeseen osallistujista Korukoplan blogista.

28 comments:

  1. Kimmeltävän kaunista :)

    ReplyDelete
  2. Aivan ihania sormuksia JOKA IKINEN!! Mutta kyllä suosikiksi nousee tuo toiseksi viimeinen sormus, vaikkei viimeisessäkään sormuksessa oli mitään vikaa (puhumattakaan muista kieputuksista ;) )

    ReplyDelete
  3. Voi että on kauniita! Omat sormet syyhyävät myös ohuiden sormusten tekoon, mutta aika ei tunnu riittävän ja miehellä menisi hermo siihen nakutusääneen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Domi :-) Kuule, ei ohuiden sormusten naputtelusta kuulu juuri lainkaan ääntä ;-D Ja ovat ne aika nopeitakin.

      Delete
  4. Tuo keskimmäinen, huoh, se nyt vaan on ihana. Ja muut, kuten Uotinen sanoisi, ei paha

    ReplyDelete
  5. tuo keskimmäinen, se vaan on niiiin ihana :) kauniita muutkin, tottakai

    ReplyDelete
  6. kauniit sormukset ... kiitos haasteesta!!!

    ReplyDelete
  7. Kaunista ja taidokasta :)

    ReplyDelete
  8. Kauniita sormuksia, mutta sitähän nyt voikin odottaa sulta ;)

    ReplyDelete
  9. Tykkään kaikista ja keskimmäinen on suosikkini! Kiitos haasteesta,tässä oli kyllä haastetta kerrakseen:)

    ReplyDelete
  10. Tämä on vaan niin syy, miksen osallistunut haasteeseen. En pysty. Mutta katselaemaan ja ´arvostelemaan´ toki pystyn. :D Eli: Taidolla tehtyjä kaunokaisia kaikki. Toiseksi viimeinen on taiteellisuudessaan upea, mutta tuo viimeinen pikkuneidin sormus on kyllä supersuloinen.

    Oon kyllä sun kanssa samoilla linjoilla, että sormus (kun on niin pienikin) on parempi tehdä vähän arvokkaammista materiaaleista. Mua edelleen harmittaa, etten alkanut koruharrastusta silloin kun hopean hinta oli vielä kohtuullista harjoitteluun. Nyt en malta tuhlata sitä, joten kokeilut ovat jäänneet. En nimittäin usko kerta ryssäyksellä onnistuvani.

    Tämä haaste (, joka tosiaan olisi ollut haaste) jäi nyt siis multa väliin, mutta seuraaviin lupaan (hups) osalistua. Nyt oon niin innoissani tekemässä noita BSBP-koruja, etten muusta tiedä. :D
    Ps. Laitoitko muuten suomalaiset osallistujat johonkin näkyviin? Muistelen jotain sellaista, mutta nyt olen huonosti seuraillut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Suntsa, kyllä sinä sormukset selätät niin kuin kaiken muunkin :-D

      -En vain jaksanut kerätä suomalaisosallistujien listaa, "kevätväsymystä".

      Delete
  11. Tykkään eniten tuosta alimmaisesta, pelkistetty tyyli puree :) upea!

    ReplyDelete
  12. Kiitos kaikille kommenteistanne -

    syntymäpäiväsankari Kaisli laittoi sormuksen sormeensa ja näytti kyllä tyytyväiseltä. Odotan innoissani, että seuraavaksi pääsemme tekemään hänelle korviksia, sillä hän sai kotiväeltään lahjakortin korvien rei'itykseen...

    ReplyDelete
  13. Niin kauniita ovat kaikki :)

    ReplyDelete
  14. Mitähän tekniikkaa Mags ei osaisi? Tuo tohon kanssa heiluminen on minusta jotenkin niin pelottavaa! Vaan hyvinpä pysyy sinulla hallinnassa ja jälki on kyökkihopeasepäksi enemmän kuin pätevää.
    (Mitenkä, olivatko kristallit paikoillaan jo juotellessa? Kestävätkö sitä lämpöä?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Othel!
      Enpä usko, että kristallit kestäisivät tohon lämpöä, en uskaltanut kokeilla. Muutenkin pelkään sekä liekkiä että kaiken maailman teriä; en esim. sahaa mitään... eli aika vähin tekniikoin puuhailen ;-D

      Delete
  15. On siinä pien neiti ollunna varmasti ihastuksissaan :) kaunihia!

    ReplyDelete
  16. Kiitos vielä kaikille suopeista kommenteista :-D

    ReplyDelete
  17. Oi vau! Kyllä tuo viimeinen kaikessa suloisuudessaan on ehkä eniten minun makuuni <3

    ReplyDelete
  18. Näyttää sitlä että kaikkea täytyy vain kokeilla ja siitähan se sitten lähtee. Minusta kaikki sormukset ovat aika hienot. Tykkään tästä valkoisesta kristallista. T:) Koralli

    ReplyDelete
  19. Awesome, Margareta!! I'm so impressed and love the white crystal and purple (amethyst?)rings!! I'm insired :) Bravo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much, Rita! Both the white and purple crystals are Swarovski-crystals, aren't they delicious ;-)

      Delete
  20. Kiitos myös Henna ja Koralli!

    ReplyDelete
  21. Hopeiset on molemmat tosi hienoja. Viimeisessä on tosi mielenkiintoinen malli, se rengas kiven alla tuo yksinkertaiseen malliin sitä jotain.

    ReplyDelete
  22. Kyllä muuten kelpasi pienelle päivänsankarille, kiitos vain! Sormus on päivät sormessa ja yöt rasiassa sängyn vieresssä :) Ja sävy-sävyyn valittiin myös korvakorut, kun käytiin laitattamassa reiät korviin.

    ReplyDelete
  23. Viimeinen sormus on kyllä niin söpö.

    Luinko mä oikeen tuolta, ettet sahaa mitään. Nyt mua hämmästyttää kummastuttaa, että miten saat nämä ihanuudet aikaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihii, Katri :-) En käytä (hopea)levyä ja vahvimmatkin käyttämäni langat katkaisen hampaat irvessä sivuleikkurilla (joo, joudun viilaamaan paljon).

      Delete