20.11.13

Hetkittäin

"Hetki on lyhyt aika, tuokio, tovi", tai, "tietty ajankohta", sanoo sivistyssanakirja.
Saavuttamisen arvoisena ja ihailtavana taidetaan pitää ominaisuutta 'elää hetkessä'. Se(kin) on sellainen sanonta, jota aika ajoin pyörittelen; miten eletään hetkessä, miksi minä unohdan niin paljon enkä tavoita muistoja helposti.

Joinakin päivinä, aika useinkin, en osaisi illalla kertoa paljonkaan päivän tapahtumista, siis ainakaan hetki hetkeltä, hyvä kun muistan aina, mikä viikonpäivä on.
Ja joinakin päivinä, joinakin ihmeellisinä päivinä, muutamat hetket laajenevat, venyvät. Tiedättekö, mitä tarkoitan? Sellaisia hetkiä, joissa ajatus yhtäkkiä kirkastuu ja tietoisuus rekisteröi kyseisen hetken merkittävyyden. Jälkeenpäin on vaikea selittää, miksi se hetki olisi erityinen, mutta tieto siitä on joka solussa. Tänään se tunne valtasi kauppareissulla, kun vaihdoin kassajonossa muutaman sanan edellisen asiakkaan kanssa. En nyt aio kertoa, mitä puhuttiin, se on toissijaista sen oivalluksen rinnalla, sen kirkkaan ajatuksen, joka ei mitenkään liittynyt puhuttuun, mutta josta hetkestä lähti säikeitä entisiin ja tuleviin. Pelkäsin suorastaan hohtavani, kun sisäinen kirkastuminen oli niin päästä varpaisiin ulottuvaa! Oliko tuo 'hetkessä elämistä' vai vain jonkinlainen 'puhtaan kokemisen hetki'? En tiedä, mutta kiitos siitä :-)

Koska noita 'hetkiä' on sattunut vain harvakseltaan, tiedän, että ne ovat helmiä! Harvinaisia kauniita hetkiä, hohtavia, kauniita helmiä!Isojen jättien lisäksi makeanvedenhelmien harvinaisiin kuuluvat pienenpienet 'siemenhelmet'. Ne ovat vain millin, parin kokoisia, tässä rannekorun säätöketjuun pikkuisilla hopeasta juotetuilla korupiikeillä kiinnitettyinä. Korun riisinmuotoiset helmet ovat vajaa kymmenmillisiä.


***
Makeanvedenhelmiin liitetään seuraavia ominaisuuksia: puhtaus, vilpittömyys, kauneus, vauraus.
***
Hohtavia ja hienoja hetkiä jokaiselle piipahtajalle toivottelen!

***


16 comments:

 1. Ah, mitä kaunottaria koruun taas kertynytkään!

  ReplyDelete
 2. Isot, ihanat makeanvedenhelmet ja kauniin korun olet niistä tehnyt. Herttaisia myös nuo pikkaraiset!

  ReplyDelete
 3. Houkuttelevan näköisiä makeanvedenhelmiä upeassa korussa!

  ReplyDelete
 4. Aih, miten ihanan herkkä koru.

  ReplyDelete
 5. Oi miten suloinen ja herkkä koru!

  ReplyDelete
 6. On todella kaunis ja herkkä koru :)

  ReplyDelete
 7. Supersöpöjä nuo pikkuruiset helmet! :) Kaunis koru :)

  ReplyDelete
 8. Ihana hetki, juuri nyt meni luihin ja ytimiin.

  ReplyDelete
 9. Luonnonvaaleat makeanveden helmet ovat suosikkejani, etenkin tähän vuodenaikaan! Sinustakin on tainut tulla niitten ystävä? :)

  Korusi on todellinen kaunotar! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :-) Itse asiassa olen aina ollut niiden ystävä, mutta tehdä niistä muuta kuin helminauhaa on ollut 'haastavaa'... Kiitos, Kaisa!

   Delete
 10. Mikä koru, ja erityisesti mikä teksti! Luulen aavistavani mitä tarkoitat. Hohtavat valkoiset helmet ovat aarteita elämässä. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Suntsa! Upeaa, että tavoitit hetken!

   Delete
 11. Onpa kaunis koru, tekstisi johdatteli ihanasti korun esittelyyn.

  ReplyDelete
 12. Kiitos kommenteistanne! :-) Ilahdutatte, kun jaksatte käydä!

  ReplyDelete