15.11.13

Room with a view

Valokuvaus-blogeissa kulkee kiva meemi: Vuosi kuvina-haaste, jonka ideana on kuvata vuoden kiertoa, samaa maisemaa kuvataan samasta paikasta joka kuukausi. Esimerkiksi täällä. Ehkä jokainen voi omasta ympäristöstään löytää itseä puhuttavan näkymän, jota tarkastella aika ajoin vaikkei kuvia ottaisikaan.

Minä katselen olohuoneeni ikkunasta omaa maisemaa ainakin viikottain, Jyväsjärven suuntaan. Ja tällä hetkellä minulla on taas järvinäkymä! Lehtipuut kun loppusyksystä riisuutuvat melkein kokonaan, niin  minulla on hetken aikaa suora sihti liikkuvaan veteen. Siihen asti kunnes jää ja lumi valloittavat tienoot.

Jos siis nyt katson ikkunasta, en koe maisemaa lainkaan marraskuun harmaana, vaan siellä täällä näkyy myös värejä, viimeisiä keltaisia lehtiä puissa, erilaisia sameita vihreitäkin, sinistä monessa sävyssä, hiukan tummaa grafiittia... Värit toistuvat suoraan näissä kirjavissa akaatti-helmissä.


Enpä voinut vastustaa näkymän siirtämistä koruksi. Hurmaavien akaattien seuraksi vielä hurmaavampaa kyaniittia, riipus on kooltaan lähes nelisenttinen ja neliöt ~ ikkunat ~ 8mm. Sileäksi hiotun kyaniitin pinta läikehtii kuin järven vapaa selkä.Riipus on harvinaisen hehkeän sininen kyaniitiksikin. Laitan selvennykseksi sisarkuvan muista samanmerkkisistä riipuskivistäni, jotka tosin kimmeltävät kauniin salaperäisinä nekin, tuollaista rouhean hiomatonta hehkua.
Aivan toisenlaista sinistä löytyy näistä korvakoruista, joiden helmet eivät olekaan kiveä vaan ihan 'man-made'-lasia, nimeltään kultakiveä. Aivan ihanaa tummaa yönsinistä, täynnä tähtiä. 14 comments:

 1. Järvimaisema <3 Jos olis mahikset muuttaa, niin enpä epäröisi hetkeäkään ja varsinkin jos tulevat maisemat olisivat siellä päin Suomea :)

  Ihanat kivet on korussa, tulee tosiaan järvimaisema mieleen :) ja nuo kultakivet on tosiaan hurmaavat

  ReplyDelete
 2. Meidän ikkunasta ei näy kun toinen samanlainen talo ja toiselta puolelta vain kuusiaita ja toisen taloyhtiön parkis. Nyhhh.. Mutta sun ihanat kivihelmet ovat aivan iiikkk ihania ja korut myös. T:) Koralli

  ReplyDelete
 3. Kyllä on kaunis kyaniittiriipus. Eikä akaateissakaan mitään vikaa ole, ihanoita nekin. Koru se vasta kiva onkin!
  Kotona muistaakseni on opetettu olemaan hiljaa, jos ei ole mitään hyvää sanottavaa. Taas oli helppoa olla äänessä :-)

  ReplyDelete
 4. Kauniit korut! Kyaniitti on kyllä erityisen ihana kivi.

  ReplyDelete
 5. Kyllä Keski-Suomen tyttä tykkää, sininen järvi ja tähtitaivas, kalliot järven rannoilla. Ihanan kotoinen tunnelma. Pääsisi vaan käymään siellä useammin ja varsinkin kesällä. Kaunis koru ja korvikset:)

  ReplyDelete
 6. Gorgeous stones, and your creations put them in scene so beautifully -- as always!
  Have a lovely Sunday! Hugs from the Alps :)

  ReplyDelete
 7. Kiitos kommenteistanne, kamuset :-)

  ReplyDelete
 8. On yhtä aikaa lohdullinen ja haikea tuo näkymä viimeisistä väreistä... Hienosti olet siepannut ne koruihin! Niissä on juuri tätä hetkeä!

  ReplyDelete
 9. Kiitos, Akvis :-)

  ReplyDelete
 10. Kaunis kyaniittikoru <3
  Tuo kyaniitin sininen on kyllä huikaiseva sävy. Todellakin kuin järven selkä :)

  ReplyDelete
 11. Se sama järvimaisema on kurkattavissa mun työpaikan ikkunasta ;-)

  ReplyDelete