9.11.13

Tasapaino

Tuli vastaan sanonta 'olla sinut itsensä kanssa', mietin mitä sillä lopulta tarkoitetaan. Hyväksyä olemassaoleva vai viihtyä nykyisyydessä? Olla uskollinen omille ihanteille vai pyrkiä muuttumaan johonkin yleiseen kaavaan sopivaksi?
Päädyin siihen, että viihdyn kyllä nykyisyydessä, mutta haluan kehittyä paremmaksi, kaikin tavoin, olla tasapainossa ja sinut niin menneisyyden kuin nykyhetken sekä kohtaamieni ihmisten kanssa.

Monet kivet vahvistavat noita pyrkimyksiä, joitakin niistä tämän päivän koruissa.

Miesten koruja tulee tehdyksi aika vähän, melkein vain tilauksesta jotakin tiettyä tai sitten poikieni kanssa heille heidän mieltymyksiinsä sopivia. Tällä kertaa tiesin heti kivikauppiaan kuvan nähdessäni, että tällainen musta akaattilätkä päätyy mahdollisimman yksinkertaisesti nahkanauhaan. Tuo letitetty nauha on jämäkkää eikä liian nättiä miehenkään koruun. No tietenkin tämä käy myös naiselle. Itse asiassa mulla on toinen samanlainen riipus, jos joku sattuisi haluamaan unisex-korut.
Mustaan akaattiin on hioessa jätetty ihanat rouheat reunat, muuten lätkä on kevyt ja miellyttävä kaulalla.


Musta akaatti tasapainottaa kantajansa yin-yang -energioita, edistää uskollisuutta niin omia ihanteita kuin parisuhteen toista osapuolta kohtaan.


Toinen koru syntyi tilauksesta. Siinä on hopealangalla linkitetty ihanaisia kivihelmiä, suosikkejani, turritellaa, savukvartsia ja lumihiutaleobsidiaaneja. Koru on pitkä-pitkä ja oli kyllä hankala kuvata. Hopea jätettiin kirkkaaksi, siinä se ajan myötä patinoituu. Nimeksi koru sai "In good terms with the past". Turritella-akaattihan on yksi fossiilikivistä, mitenköhän monen miljoonan vuoden takaa se nyt olikaan...
Ja vimppana. Hmm... Jos joku on kuvitellut, että kaikki helmitilaukseni ovat onnistuneita, niin noup, eivät ole. Vaikka jo näin pitkään on helmiä tilaillut, niin joskus menee lankaan. Kun normaalisti hyvin kalliit helmet ovat 'vain' kalliita, niitä ei kannattaisi tilata.
Tuli todistetuksi näiden kultarutiilikvartsien kohdalla. Harmitti vietävästi epätasaiset pinnat, rumat reiät ja nauhassa oli myös monta rikkinäistä, käyttökelvotonta helmeä.  Päätinpä sitten kuitenkin noista möllyköistä tehdä lyhyen, aivan kaulanjuureen asettuvan nauhan. Tykkään tästä kyllä, sillä ilman lähitarkastelua helminugetit ovat kauniita ja sädehtiviä. Välihelmiksikin löysin saman lajin pieniä pyöreitä.


Aika namuja kuitenkin? Nauhassa oli tasan kolme virheetöntä helmeä, jotka jäivät nerik-laatikkoon.


Jollen olisi perjantaina saanut ihania uusia rillejäni, en varmasti olisi kyennyt sulattamaan noita kehnosti hiottuja helmiä malttia menettämättä. Noo, laitoin kyllä aika suoraa palautetta niistä.
Ehkäpä sitten jokaiselle tulee näissä helmiostoissa sekä huippuja että huteja ja kyllähän niiden määrä on mua miellyttävässä tasapainossa ollutkin, enempi sinne parempien suuntaan.


Hyvää viikonloppua piipahtajille!


12 comments:

 1. Mun piti heti kaivaa omat rutiilikvartsit hipelöitäviksi ;-) Ihania oot taas tehnyt! Ja uudet lasit tuli, kiva kiva! Valoa ja mukavaa viikonloppua sinnekin

  ReplyDelete
 2. Tyylikkäitä koruja :) Niin erilaisia mutta kuitenkin upeita kaikki :) Ja taisinpa aika vasta käyttää tuota samaista nahkanauhaa itsekin, kiva sattuma :) Itsensä kehittämistä olen miettinyt minäkin varsinkin tämän bloggaamisen suhteen... tekis niin mieli laajentaa blogia johonkin suuntaan ja saada uusia lukijaryhmiä (=muitakin kuin koruharrastajia vaikka ootte tekin rakkaita<3) mutta ei ole vielä syttynyt mitään ideaa, että miten sitä kehittymistä alkaisi toteuttamaan..... :)

  ReplyDelete
 3. kauniita koruja ja ajatuksia :) samanlaista mielessä, pitää olla tyytyväinen itseensä mutta pyrkiä aina kohti parempaa. Ja jokapäivä yhtä vaikeaa :) mutta pyrkimys ja suunta oikea. Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 4. Varsin ihana tuo lätkä!

  Ja totta, kehittämisen kohteita on varmaan jokaisella, itselleni löydän niitä aika montakin :)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  ReplyDelete
 5. Hieno koru miehelle,itsekin tulee tosiaan tehtyä hiemu vähän miesten koruja.Johtuu varmaan siitä ettei oma Ukko K. käytä muista kuin vihkisormusta. Nyt kuitenkin toinen kummipoika on kiinnostunut koruista ja sinne tulee värkkäiltyä juuri tämmöisiä yksinkertaisia, mutta miehekkäitä koruja:)

  ReplyDelete
 6. Tosi rosoisen rouhee ja sileä sekä kiiltävä tuo kivi: ihan kuin elämä itse:-) Mä en tahdo millään luottaa liimauksiin vaikkei mikään kyllä ole liimauksesta rikkoutunut mutta olen vähän niitä tehnyt varmaan juuri sen tähden etten oikein luota.
  Kauniit ovat myös nuo kaksi muuta korua ja tuo kultarutiilikoru oikein ihana! Onnea uusille laseille:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Helinä. Tarkoitatko nauhanpäiden liimauksia? Kyllä noita koruliimoja on monia hyviä ja aivan luotettaviakin, hyvin ne ovat kestäneet :-)

   Delete
 7. Kiitos kommenteistanne :-)

  ReplyDelete
 8. Tuollaiseen nahkahihnaan kun saisi sellaisen "pilleripullon/purkin" josta kauan sitten oli puhe, niin se olisi hyvä juttu. Sellainen simppeli, katseen kestävä ja pysyis pillerit matkassa.

  Hyvää sunnuntain jatkoa!

  ReplyDelete
 9. Ihanaisia :) voimakoruja, kyllä!

  ReplyDelete
 10. Moi,

  Kauniit korut, ihan kaikki. Niin ne hutiostokset, voi kamala. Laatikossa vaikka kuinka paljon.
  Pitäisiko tehdä haaste "hutikorut", käyttää vain hutihelmiä. Mitähän niistä voisi tehdä? Sä oot kyllä jo mestari.
  T:) Koralli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koralli, kiitos! Niin hyvä ajatus, että laitan hyvin pian haasteen toisen rinnalle :-D

   Delete