10.3.10

...tumma kuin eebenpuu...

Kuinka monella satujen ja tarinoiden kaunokaisella onkaan eebenpuun väriset hiukset! Minun muistikuvissani aika monella. Viime viikkoihin asti luulin eebenpuun olevan mustaa, mutta toisin todistettiin.

Puuhelmet olivat mielestäni pitkän aikaa aika tylsiä ja värillisinäkin esimerkiksi Aarikan koruissa jo aikansa eläneitä - olkoonkin, että esimerkiksi sisustuksessa pidän puusta tavattomasti. Arvaattekin jo, että nyt taas iski jostakin 'salama': piti saada puuhelmiä!

Olisihan sekin mukava, jos kotimaisia puulajeja jalostettaisiin yhtä edullisiksi helmiksi kuin näitä indonesialaisia, mutta eipä taida tekijälle kannattaa emmekä me raatsisi niitä ostaa.

Siispä palataan eebenpuuhun. Tämän päivän korusetin puiset helmet ovat siis eebenpuun tai kauppanimeltään mm. makassariksi kutsutun puun sydänpuuta. Helmet ovat kauniin raidallisia, lämpimän mustaruskeita ja tämä on luonnollinen väri, ei käsitelty.

Enpä edes yrittänyt sekoittaa lasi- tai kivihelmiä koruihin, lisäsin vain sileää hopeaa ja omasta mielestäni korusetistä tuli varsin 'kalliin' näköinen. Kaikkein parasta on, että nämä ovat yllä erityisen kevyitä, ei edes muista koruja pitävänsä.


Kaulakorun isot laatat ovat kooltaan n.25mm ja rannekorun kuutiot 10mm. Kaulakorun takaosa on pientä papuketjua, rannekorun lukko neliölangasta.

16 comments:

 1. Kyllä! Erittäin tyylikkään näköistä.

  Heh. Mä olen taistellut pitkään yhtä tiettyä puuhelmikauppaa vastaan. Enhän mä edes tykkää puuhelmistä ;) Et sä tätä taistelua ainakaan helpommaksi tee.

  ReplyDelete
 2. Kannattaa nyt Katri katsella puuhelmiäkin, nämä tummat ovat mielestäni niin kauniita!

  ReplyDelete
 3. Heh, lomareissulla poikkesin Figuluksen uudessa pikkupuodissa ja arvaat varmaan että mukaan lähti .. puuhelmiä.. ;) Ovat vielä odottamassa jalostumista.

  Nämä ovat kyllä kauniit eivätkä kaipaa hopean lisäksi muuta!

  ReplyDelete
 4. Mielenkiintoinen koru, ei ihan tavallista Magsia ;)mutta tyylikäs, vaikkakin puuta. Puu on ihan hyvä materiaalii ( tää oli vaan minun mielipide ;)

  ReplyDelete
 5. Upeita ovat! Ostin helsingin messuilta Helmiliinalta puuhelmiä, on vissiin tulossa kauppaankin. Saas nähdä mitä saa niistä aikaiseksi. Nää on Mags upeita!
  Siihen hintaan ei kannata itse tehdä niitä myyntiin. :)

  ReplyDelete
 6. Ja taas. Ihan mielettömän tyylikäs yksilö!

  Mullakin puuhelmet tuo muistoja kultaiselta 80-luvulta Aarikkoineen, mutta niin ne puupallukat vain ovat löytäneet tiensä helmilaatikkooni.

  Ja kyllä, kovan vastustustaistelun kävin. Hävisin.

  ReplyDelete
 7. Kiva juttu, kamuset - nyt sitten innokkaana odottelee puuhelmi-korujen esiinmarssia koru-blogeissa :-)

  ReplyDelete
 8. Anonymous12/3/10 09:28

  Ihana koru, mulle kelpaisi heti!

  Sirpa/Sirpale

  ReplyDelete
 9. Eleganttia, pelkistettyä, tyylikästä!

  ReplyDelete
 10. Anonymous12/3/10 11:05

  Tosi herkkuja.
  Puu on upea, ehkä vähän aliarvostettu matsku - vaan eipä oo enää. Arvo nousi silmissä! :o)

  ReplyDelete
 11. Suurkiitos kaikille kommenteista :-)

  -Niin,täytyy kyllä todeta tähän vielä, että vaikka niitä pyöreitä ja värillisiä puuhelmiä saa askarteluliikkeistä erittäin halvalla, niin nämä kauniinmallisiksi viimeistellyt ovat melkein yhtä hintavia kuin ne perus-kivihelmet.

  ReplyDelete
 12. Hienoja puuhelmiä olet löytänyt ja upeat korut tehnyt! Puu on hieno ja kaunis materiaali :)

  ReplyDelete
 13. Ihana! Lumoava kerrassaan. Sankarittarien hiukset ovat aina kuin eebenpuuta (itselle väri ei sovi, kokeiltu) ja iho kuin alabasteria... mitähän se jälkimmäinen

  ReplyDelete
 14. Todella kauniita helmiä. Ihana, lämmin väri. Kaulakoru on erityisen mieleen!

  ReplyDelete