2.10.13

Syksyhaaste

Eipä ollut helppoa ei!


Tämähän oli satsi, josta lähdin tässä haasteessa liikkeelle. Ja kyllä kuulkaa vaaleanpunainen tai tuo vispipuuron punainen osoittautui mulle vaikeaksi väriksi.

Mutta tottakai tartuin haasteeseen ja lähdin ensimmäisenä liikkeelle tuon vaaleanpunaisen keramiikkahelmen kanssa. Laitoin sen kavereiksi värikylläisiä lasihelmiä, tumma korumetallilankaa ja mukaan tuli myös yksi cloisonné-helmi.

Huomasin luonnossa näinä päivinä paljon vaaleita ja haaleita punaisia sävyjä, joten pinkistä tulikin minulle syysväri :-D
Ensimmäisessä kaulakorussa on siten myös vaaleanpunaista, sillä tuo materiaalisatsin pinkki pronssilinkki oli ensiksi tuossa ketjun sivulla. Se oli kuitenkin liian painava, kääntyili aina nurinpäin, joten vaihdoin siihen nuo lasilehdet. Olin jo ehtinyt näyttää hiukkasen Vintaj-patinaväriä linnulle, joten lisäsin vielä takaosan ruskeavoittoisten jaspisten seuraan pari herkänpunervaa rodokrosiittia.
Korustapa tulikin symmetrinen, ei ole sattunut moista aikoihin...Ja kun ne Vintajpatinat oli esillä, niin myös Carolinen keramiikka-riipus koki pienen värimuutoksen, ruosteenruskeaa ja oliivinvihreää. Nyt se sopii tummempiin jaspiksiin, punaiseen koralliin ja puunsävyihin. Isot vihreät pallerot ovat myöskin niitä Carolinen keramiikkahelmiä, joiden sävyt toistuvat muutamassa keraamisessa rondellissa, joita löysin mukaan.***
Nuo yllä olevat korut syntyivät sunnuntaina. Sitten tulikin pitkä tuumaustauko, kesti melkein koko maanantain kunnes kävin hämärän tullen pienellä pyörälenkillä. Pyöräilin lempireittiäni, pienen puronvierustaa, toisella puolella metsäläntti ja mukavia heinikoita. Nuo pimeässä tuskin erottuvat maastot
muistuttivat salaperäisyydellään ja kylmänkostealla hajullaan lapsuudesta, pimenevien syysiltojen leikeistä, piilosilla ja kymmenen tikkua laudalla olivat aina lapsijoukon ohjelmassa.


Pyöräilyltä palattuani syntyi tämä rannekoru. Se on leikkisä, väri ei ole lämmin eikä kylmä vaan jotakin siltä väliltä. Varsinkin tuo Lesleyn pronssilinkin vieressä oleva villikukkakuvioinen maja vie minut tuonne vuosikymmenten taa, lapsuuden leikkeihin.


Korun muina osina on pronssilenkkejä ja kaunis pronssinen salpalukko. Lukkoon kiinnitin pieneksi helinäksi lasikukkaset viestittämään "olipa kerran kukkaisten keiju..."


Nämä korut ilmestyvät kauppaan erittäin kohtuullisen hintaisina, koskapa haasteeseen osallistujat saivat helmisatsin hyvin edulliseen hintaan. Siirsin siis alennukset koruihin.

Tuolla englanninkielisessä tekstissä on osallistujalista, kyllä kannattaa käydä kurkkimassa, mitä muut ovat tehneet! Jokaisellahan oli erilainen tarvikesatsi, joten hyvin erilaisiakin koruja on esillä.


10 comments:

 1. Kyllä ne on niin kauniita nämä sinun korusi kaikki.Ei markettien korutelineiltä näin kauniita tapaa ja olenkin ne ohittanut nyt,kun löysin Mags Korut, ihan huomaamatta.
  Kirpputori lahjoituksiin ne marketin korut joutuivat kaikki :D
  Pidän niin kun korut tehdään kaikki yksilöllisesti ja taiten.
  Kiitos Mags sinulle luovuudestasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, suurkiitos Ritva, kauniista sanoistasi! Punastun ihan, mutta korujen tekeminen on ilo ja intohimo!

   Delete
 2. Tämä haaste sopi sinulle kuin nenä päähän! Ihania naisellisia värejä. Lehtikaulakoru jää minulle parhaiten mieleen.

  ReplyDelete
 3. Vau! Ihana haaste :) kaikki korut ovat todella hienoja, enpä taida osata valita suosikkiani :)
  En ole ennen ajatellutkaan kuinka hyvin tuo pinkki sopii syksyyn.

  ReplyDelete
 4. Kiitos Othel ja Arna :-)

  ReplyDelete
 5. Hieno ja kaunis toteutus syksyn haasteeseen :)

  Mukavaa viikonloppua! :)

  ReplyDelete
 6. kauniita :) etenkin tuo toiseksi alimmainen väri-iloittelu hivelee mun silmiäni :))

  ReplyDelete
 7. Kiitos, Kaisa, kiitos Outiriina!

  ReplyDelete
 8. Kylläpä näistä paistaa Mags läpi kuitenkin! Ihan ovat sinun tyyliäsi. :) Upeita kaikki mutta ensimmäinen kaulakoru lehtineen jotenkin on vaan niin viehko!

  ReplyDelete
 9. Kiitos Inkku :-)

  ReplyDelete