13.10.13

Korukoplan haaste, vastavärejä

Vastavärit oli Korukoplan haasteen aiheena tällä kertaa ja väriympyröitä tuli tutkiskeltua jonkin verran.

Mulle oli vissiin jäänyt tuo vaalea punainen väri jotenkin päälle, tai, oikeastaan tämän korun kunziitti-riipus saapui sellaisena hetkenä, että se nyt vaan joutui tähän haasteeseen. Onkin hassua, että vaaleanpunaisia on todella erilaisia; on vaikkapa herkkää ja imelääkin ruusukvartsinpunaista ja sitten toisaalta tätä kunziitin utuista, valkeansekaista, silkinkiiltoista väriä.
Kunziitti ja sinisävyinen kyaniitti ovat jollakin lailla (ehkä vain minun mielessäni) sisaruksia, yhteistä niille on tuo värilliseen kiviainekseen sekoittunut vaalea silkinhohto, samankaltaisia silikaattimineraaleja ne kyllä ovatkin. Tämä oli vain välihuomautus kiinnostuneille... Ja vielä sekin tieto, että kunziittia on hyvin vähän tarjolla.

Kunziitille vastaväriä etsiessä haeskelin monista monista turkooseista kivistä sopivinta. Ehkä joku vihreämpi olisi ollut täydellisen oikea vastaväri, mutta tähän koruun valikoitui sopivammaksi enemmän sinivihreä turkoosi, jossa on tuota mustaa hämähäkinseittiä sekä pari laikkua ruskeaakin.


Kunziitti-riipuskivi on iso ja täydellisen hurmaava! Pidän siitä, että siinä on noita mustia vierasaineviiruja mukana, eihän elämäkään ole täydellisen silkoista, yksiväristä, vaan mukaan mahtuu monenlaisia hetkiä. Korussa on lisäksi pienempiä kunziitti-helmiä, kaksi ihanaa-ihanaa hopealla silattua lamppuhelmeä, noita mystisiä aurora borealis -käsiteltyjä vuorikiteitä ja tietenkin tuo turkoosi sekä pari pikkuhelmi-riipusta ison riipuksen vierellä. Metalliosissa hopeoitua, tummaa sävyä.
Koru sai nimekseen "Utua" ja löysin siihen mätsäävän kuvankin, yhdestä suosikkiblogistani, jonka kuvien aiheet ja kokonaisuus saa aina valtoihinsa, tutustukaahan Kaarnikan otoksiin.

19 comments:

 1. Kaunotar! Utuinen väritys ja tumma ketju, tykkään!

  ReplyDelete
 2. Kaunis ja seesteinen koru! :)
  Ihanaa, aurinkoista sunnuntaipäivää sinulle <3

  ReplyDelete
 3. Ihana ja eritoten riipuskivi!

  ReplyDelete
 4. Ihanat puuteriset sävyt:-)

  ReplyDelete
 5. Ihanuus! Hurmaavat utuiset sävyt <3

  ReplyDelete
 6. Ensin ajattelin, että nyt on Mags fuskannut vastaväripariajattelussa. :D Mutta tarkemmin (lue avarakatseisemmin) ajateltuna, kyllähän tuo vastaväripari on. Ja niin läkähdyttävän kaunis koru, ettei sanoja löydä. Nuo lamppuhelet (joiden tilaamattomuus jäi varmaan ikuisesti kaivamaan mieltäni) ovat niin ihania, ja saapuipa upea riipus parahiksi niiden seuraksi. Loppu onkin sitten Magsin pettämätöntä värisilmää. Tottakai tuohon turkoosia!

  ReplyDelete
 7. herkkä ja todellakin utuinen värimaailma, kuin sumuisena aamuna :) kaunis :))

  ReplyDelete
 8. Eteerinen lopputulos♥ Riipuskivi on niin kaunis, ettei sanat riitä kertomaan♥

  ReplyDelete
 9. Kaunis kokonaisuus ja eteerinen, kuten sanoit! Noita pastellisävyjä en ole oikein ikinä tullutkaan ajatelleeksi itse vastavärien kautta, jotenkin väriympyrästä ja vastaväreistä tulee aina mieleen ala-asteen kuvistunnit ja ne likaiset vesivärit, joista piti yrittää vastavärit sekoitella. Mutta tosiaan, tehtäväksiannossahan oli jotain siihen suuntaan, että avartakaa ajatteluanne... Tätä täytyy itse tutkaillakin lisää ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, olin myös aika perinteisen väriympyrän vanki. Mutta (ainakin mun) koulussa onneksi nykyään värit sekoitellaan puhtailla peiteväreillä. Ja valkoista sekaan, niin tulee pastellia. ;) Tämä oli kyllä älyttömän avartava ja ihana haaste, ja miten erilaisia ihania toteutuksia!

   Delete
 10. Tyylikäs koru!
  Kauniit materiaaliyhdistelmät, ketjukin on erikoisen kaunis!

  ReplyDelete
 11. Kiitos kaikille ihanista kommenteista!

  ReplyDelete
 12. Jotenkin tuo mustaraitainen turkoosi kruunaa kaiken, piste siellä iin päällä. Valloittavan kaunis.

  ReplyDelete
 13. Vetää hiljaiseksi. Huikea koru, aivan huippuihana!

  ReplyDelete
 14. Kuten yllä Helmiäinen sen sanoikin. Mutta en sinulta muuta odottanutkaan. Olet koruntekijänä vertaansa vailla.
  Kiitos kivasta haasteideasta ja haasteen vetämisestä.
  Mukavaa loppusyksyä :)

  ReplyDelete
 15. Ihana, utuinen koru ja värit sopivat hienosti. Alempana tuo granaattirukousnauha aivan mielettömän upea!

  ReplyDelete
 16. Valloittava utuinen ja hempeä koru.

  ReplyDelete
 17. MiunMaun, Helmiäinen, Maati, Marita ja Arna, kiitos kauniista kommenteistanne <3

  ReplyDelete