28.10.13

Jai, jai

Aurinko pilkahti, muutaman hetken. Nappasin kuvia.

Ensin vielä kesken mietinnän oleva kaulakoru; mietin jätänkö sen tällaiseksi peruskoruksi ja lisään vain niskaan jousilukon vai laitanko salpalukon ja jonkinlaisen riipuksen korun eteen... Aurinko muuttaa tsekkiläisten lasihelmien luonteen ja melkein värinkin!
Muina helminä kauniita viistehiottuja valtamerijaspiksia ja hematiittiviisteisiä. Valtamerijaspis on edelleenkin yksi suosikkikiveni, mitä ihania kuvioita ja värejä!Tähän väliin on melkein pakko lisätä kuva korukaveristani Kaislista, joka harrastaa oikeiden heppojen ohella myös keppareita :-D (Kuva on siskon puhelimellaan ottama.)
Tästä kuvasta välittyy kyllä elämänriemu, eikö vaan?


Palataan sitten koruihin.
Minussa maailma menettää varmaan jonkin tilastohirmun? mutta harrastan taulukointia ja hintavertailuja lähinnä omaksi ilokseni, myös koruilussa.
Olen aivan kuvitellut, että koruvaijeriin pujoteltu koru olisi tarvikkeiltaan edullisempi kuin metallilankaan linkitetty. Usein olen aikonut, mutta nyt vasta otin asiaksi toteuttaa aikomuksen tehdä vastaava koru kahdella tavalla.

Nämä rannekorut on nyt tehty samoista namuista makeanvedenhelmistä ja toinen on vaijerissa ja toinen sitten hopealangassa.

Vaijerikorun lukko on kalliimpi, molemmissa on samoja helmihattuja, kummassakin säätömahdollisuus pituudelle. En halunnut kuitenkaan tehdä tismalleen samoista värkeistä, niin ehkä vaijerikoruun sitten valikoitui noita hopeahelmiä pari sekä Swarovskin kristalliperhonen, jotka hiukkasen nostavat sen hintaa. Tosin vaijerikoru vaatii aina enemmän helmiä ja myös niitä välihelmiä. Hopeaan linkitetyssä puolestaan jo hopealangan lenkit muodostavat koristeelliset välit helmille.Mutta kuulkaahan, lopputulemaksi muodostui koruille sama hinta! Tekemiseenkin meni saman verran aikaa. Että ulkonäkökysymykseksi sitten menee lopulliset mieltymykset.


Noo, piti sitten tehdä toinenkin aikomani vertailu saman tien.
Nytkin käytin makeanvedenhelmiä, mutta tällä kertaa tarkoituksena oli vertailla hopealankan ja pinnoitetun korumetallilangan vaikutusta hintaan. (Nykyisin käyttämäni korumetallilangat ovat itselleni mieleen, tykkään tummasta langasta ja olen vastaavia koruja käyttänyt nyt niin pitkään, että mahdolliset allergiat varmaankin olisivat tulleet esille.)

(Korujen helmet eivät ole aivan näin pinkkejä luonnossa vaan selvästi syvemmän punaisia.)

Keskushelmiksi valitsin keskenään samanarvoiset 'yksiköt', kirkkaaseen versioon kristallein upotetun makeanvedenhelmen swaro-helmihatuin ja tummaan koruun Swarovskin kristallikuution hopealisin. Muuten helmet ovat yksinkertaisesti lankaan linkitettyinä ja välilenkeillä yhdistettyinä. Molemmissa on hopealukot. Tässä kokeilussa eri metallien käyttö kyllä näkyi lopullisessa hinnassa selvästi.
Kaikki nämä makeanvedenhelmistä tehdyt rannekorut ovat kaupassa hiukan normaalia edullisemmin :-)
Iloa päiväänne!

15 comments:

 1. Voi ihanuus, miten kauniita kiviä ja helmiä <3 ja eihän ihanasta voi syntyä muuta kuin kaunista!

  mielenkiintoisia vertailuja olet tehnyt. näin sitä yllättyy :)

  ReplyDelete
 2. Niin kauniita kaikki!mielenkiintoista tilastointia,hinnoittelu on kyllä tosi vaikeaa

  ReplyDelete
 3. They are all beautiful !!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much, Jean :-)

   Delete
 4. No juu, KatMan, ehkä kaulakorussa menisi selvästi enemmän linkittelyyn aikaa, mutta toisaalta mä kaulakorussa vaijeriinkin helmiä arvon aina pitkään, puran ja teen ;-)

  ReplyDelete
 5. Ihana tuo valtamerijaspiksesta tehty kaulakoru, kaunis juuri tuollaisena; helmet pääosassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, siihen päädyin toistaiseksi, vain pikku lukon laitoin :-)

   Delete
 6. Kiitos kaikille ihanaisille kommenteistanne :-)

  ReplyDelete
 7. Voi, kun tuota Red in bright korua ei voi ostaa kun puuttuu se nappula :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ritva, sen ehti toinen napata!

   Delete
  2. Oi perhana vieköön ja kun juuri se meinasin tyttärelle ostaa :D
   Teetkö muuten kaksi samanlaista tai melkein ainakin ja varaa ne mulle heti suoraan .Kiitos.
   Hopeaa ja aitoja helmiä.
   Se Naamio koru on muuten saajan mieleen :D

   Delete
 8. Mieheni on myös tilastonikkari:)
  Niin kaunista jälkeä taasen sulla. Mielestäni se tummaan lankaan tehty punainen rannekoru oli kauniimpi. Toki hopeainenkin oli nätti!

  ReplyDelete
 9. Vaijerikorut näyttää aina täyteläisemmiltä, kun ne on täynnä helmiä vaikka itse pidänkin eniten hopealinkitettyjä. Hyvä välillä on vertailla hintoja. Upeita kaikki nuo! Kaisla tytteli (kaunis nimi hänellä) on varmaan kiva korukaveri!

  ReplyDelete
 10. Oh, sä oot niin tuottelias.. Aivan uskomaton pläjäys kauniita koruja :)

  Jostain syystä minä olen jumahtanut linkitettyihin koruihin, ehkä siitä syystä, että koen ne kestävämmiksi kuin vaijeriin tehdyt, mikä luultavasti on ihan höpönlöpöä. Eli molempi parempi :)

  Mukavaa viikonloppua ja huomista pyhäpäivää! :)

  ReplyDelete
 11. Upeita! Punaisista tykkäsin erityisesti. Mielenkiintoinen tuo hintavertailu eri materiaalien kanssa, itsekin olen miettinyt joskus samaa. Vaikka pidän kirjaa korutarvikkeista ja hinnoista, en koskaan tee samanlaisia, joten en pääse vertailemaan. Kiitos siis tästä! :)

  ReplyDelete