25.9.10

Sävyjä

Tummat sävyt vain hiipivät koruihin, toivottuina ja muuten vaan...

Minulla on pieni kori, jossa on orpoja makeanvedenhelmiä, eri kokoisia ja muotoisia, yksittäin, kaksittain. Shady-rannekorussa on noiden orpojen lisänä muutama korukivi, ametistia, granaattia, hypersteeniä (hohto näkyy hiukkasen kuvissa).
Aivan yksinkertainen rannekoru, mutta värisävyjä on herkullisesti kymmenkunta. Kyllä, samassa korussa violettia, ruskeaa, sinistä, vihreää, punaista - taidan olla sekaisin!


***
Seuraavaan koruun on pakko pyytää mielipiteitä.

Luulin (hämärässä, oli iltamyöhä), että helmimatollani oli nauha onyksia, olin sen ottanut onyksien loodasta. Korun pujottelu sujui hyvää vauhtia ja jätin sen odottamaan aamua, kuvaamista.

Kuinkas ollakaan, aamulla esille ottaessani tajusin, että pikkuonyksit olivatkin, hmm... purppuransävyä. Mitä ilmeisimmin tummaakin tummempi granaatti-nauha oli joutunut vikapaikkaan ja päätyi onyksi-koruun. Kuvassa helmet näyttävät violeteilta, mutta ovat luonnossa siis erityisen tummat punaiset.

Tämä ei häiritsisi minua muuten lainkaan, mutta tulin koruun laittaneeksi tehosteeksi yhden sinisen mystisen kvartsin. Hurmaavia onyksi-vauvantossuja on mulla nääs toinenkin ja olin tosiaan kuvitellut tekeväni tyttö- ja poikaversion, toisen pinkillä kvartsilla.

Pitääkö purkaa? Häiritseekö punaisen ja sinisen sekoittaminen sinun koru-silmääsi? Luulen kyllä, että purkamiseksi menee vaikkei millään viitsisi.

14 comments:

 1. Minun silmääni ei ainakaan koske yhtään :) Oikeastaan purppuranväriset helmet keventävät kokonaisuutta kivasti.

  ReplyDelete
 2. Kauniilta ja sopusointuiselta ainakin kuvassa näyttää "tossukoru", suloinen riipus. Rannekorussa on monia värejä, mutta vierekkäiset värit sopivat hyvin toisiinsa eli kaunis on tämäkin.

  ReplyDelete
 3. Älä pura. Tämä on hieno. Tuo sininen helmi on tuossa kuin nenä päässä.

  ReplyDelete
 4. Kaunis koru. Ainakaan kuvassa näyttää oikein hyvältä.

  ReplyDelete
 5. Minä en varmaan purkaisi, näyttää kuvan perusteella ihan kauniilta yhdistelmältä. :) Tykkään hirmusti tuosta rannekorustakin, ja romanttisesta ruusukorusta!

  ReplyDelete
 6. Minäkään en tän kuvan perusteella purkaisi. Värit sopii hyvin yhteen ja ehkä kokomusta olisi tylsempikin vaihtoehto.

  ReplyDelete
 7. Minusta koru on harmoninen, eikä värit riitele mitenkään. En purkaisi!

  ReplyDelete
 8. Anonymous26/9/10 00:58

  Älä pura, on oikein kaunis noin ja hyvin erottuu sieltä pienenä yksityiskohtana. Voi kun tuo tossu on söpö!

  T. Kipa

  ReplyDelete
 9. Ei häiritse, mutta minähän sotken päivittäinkin vaatetuksessa värit miten sattuu ja koruissakin se joskus näkyy etenkin jos teen itselleni ; )

  ReplyDelete
 10. Orpokoru on ihana. Ja tossukoru on loistava. Ennen tekstin lukemista katselin jo lumoutuneena korun ihanaa väriyhdistelmää ja vaihtelua...

  ReplyDelete
 11. Minusta nuo värit sopivat oikein hyvin, en purkaisi. Ja tuo tossuriipus on aivan hurmaava!
  Rannekorunkin helmet ovat upeita, tykkään värimaailmasta:)

  ReplyDelete
 12. Kiitos teille kannanotoistanne :-)

  -Taidan silti muuttaa tuohon onyxit ja jotain sinistä ja toisen vaihtoehdon sitten punasävyllä...

  ReplyDelete
 13. Minustakin tuo on kyllä upean näköinen, mutta itseänikin häiritsisi, jos siinä PITI olla sitä muuta (kuten erään korun kohdalla en saanut niitä onyxeja, vaan jouduin tyytymään lasihelmiin :( ), mutta hyvin siinä loppujen lopuksi kävi, ENKÄ PURKAA!! ;)

  ReplyDelete
 14. Ällös pura! Sulla on ihan pistämätön värisilmä ja -intuitio!

  ReplyDelete