20.3.11

Nainen ja kirja

(You'll find this post in english there under this one!)

Mixed media oli minulle aika epämääräinen käsite vielä pari viikkoa sitten. On kyllä edelleenkin, mutta suomeksi voisi (korujen yhteydessä) puhua vaikka materiaalien ja tekniikoiden yhdistämisestä; sekatekniikka ei sanana kerro kaikkea.

Mixed media oli kuitenkin Korukoplan uusimman haasteen lähtökohta. (-klik-)
Nyt olemme siinä vaiheessa, että osallistujat ovat tehneet riipuksensa ja ne lähtevät huomenna sitten ringissä kiertämään osallistujalta toiselle, jokaisen liittäessä niihin oman pätkänsä. Valmis koru palaa aikanaan riipuksen tekijälle.

Kaikki pätkäkoru-haasteen osallistujat, heidän riipuksensa, löydät Korukoplan sivulta!
Ja korurinkejä onkin kaksi erillistä, molemmissa 5 koruntekijää.

Tässä minun riipukseni, jonka palasia tehdessä meni tovi jos toinenkin. Ja on tämä ainakin materiaalien sekamelska: vintaj-lanka, polymeerisavi, kipsi, pitsikangas, paperi, liima, askartelumaali...
Korun nimi viittaa erääseen nuoruuteni romaaniin.
Consuelo

Koska Akvamarin oli aivan alunpitäen tähän haasteeseen lähdössä mukaan, niin halusin tuon hänen valmistamansa upean yönsinisen ruusun mukaan riipukseeni ja koruuni.
Riipuksessa on siis näkyvissä ainakin rakkauteni kirjoihin (kansikuva vähän nyyhky) ja ruusuihin, ehkä se muutakin kertoo. Sitä paitsi 19.3. oli Minna Canthin päivä!Ja arvasihan sen, että innostun tällaisesta näpertämisestä, tosin polymeerisavea on tyrkyllä ollut kaapissani vuoden verran. Laitan illemmalla kuvia 'sivutuotteena' syntyneistä palasista ;-D

(Tämä postaus on ajastettu, siskontytön ja poikani syntymäpäiviä vietämme tänään.)

21 comments:

 1. Tämä on niin uskomattoman hieno, en voi muuta sanoa. Taitavaa niin taitavaa. Odotan innolla että pääsen "näpelöimään " ;D

  ReplyDelete
 2. Tämä on kyllä tosi mielenkiintoinen ja taidokkaan näköinen. Varmaan isotöinen, ainakin näyttää siltä. Minäkin jään odottelemaan hypistelyä...

  ReplyDelete
 3. Ohhoh, vähän erilaisempaa Magsia :)
  Wau !

  p.s.Mun oli ihan hirveen vaikee lukea tekstiä kun se on osittain tuolla ruusujen päällä...värisokeuden ihanuuksia... (sininen teksti vihreiden lehtien päällä)

  ReplyDelete
 4. Mags, muuta tekstikenttää asetuksista kapeammaksi ;D tausta on ihana !

  ReplyDelete
 5. Ihanaa, kun lähdet niin ennakkoluulottomasti uusien materiaalien ja tekniikoiden pariin! Tosi jännä nähdä, mitä kaikkea Korukopla saa tällä kertaa aikaan. - Minusta polymeerisavessa on vaikeaa mm. se polttaminen, koska uunilämpömittarista huolimatta en saanut uunin lämpötilaa pysymään siinä missä oli tarkoitus ja pari riipusta onnistuin käräyttämään ihan totaalisesti :D Täytyisi kai joskus kokeilla uudestaan, nyt kun on eri uunikin.

  ReplyDelete
 6. Waude, miten sointuvat kaikki osaset yhteen. Hieno, kekseliäs riipus. Kaikki yksityiskohdat olet miettinyt tarkasti. Tapa jolla kirja on "sidottu" yhteen on hieno.

  ReplyDelete
 7. Minullakin on polymeerisavea ollut varasossa odottamassa kokeilua, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkäpä tuon riipuksesi innoittamana kaivankin sen lähiaikoina esiin.

  Onpa ihanan romanttinen riipus! Jopa hihan pitsisyys erottuu hyvin.

  Yritin selittää eräälle tuttavalleni mixed median tarkoitusta. Olipa vaikeaa, totesin että se on sellainen vähän sitä - vähän tätä yhdistettynä tuolla-tyyli.

  Loistava Minna Canthin-päivän riipus!

  ReplyDelete
 8. Upea kirjariipus! Tuo polymeerisavi on kyllä kokeiltava:)

  ReplyDelete
 9. Tämä on kyllä mielenkiintoinen riipus, tutkiskelin pitkään. Kiitettävällä tavalla käytetty mielikuvitusta :)

  ReplyDelete
 10. Viehttävä ja erilainen koru :D ihailen suunnattomasti rohkeuttasi tarttua uusiin materiaaleihin... Ihailen etenkin tuota kirjaa ja kärsivällisyyttäsi tehdä noin viimeisteltyä ja huolellista jälkeä

  ReplyDelete
 11. Kaunis, erikoinen riipus :)

  ReplyDelete
 12. Voi kiitos kannustuksesta rakkaat kanssahelmeilijät!

  Ei ole riipukseni lainkaan niin huolellisesti tehty kuin toivoisin, 'harjoituskappale', jota ehkä täytyy kohentaa kun se sitten kotiin saapuu.
  Omaan koruun voi esimerkiksi tuollaisen kipsistä tehdyn kätösen kokeeksi laittaa, nythän se kestävyys matkalla testataan :-D

  ReplyDelete
 13. Kuules en pääse katsomaan tuota Auroran päiväkirjako se oli postausta :(

  ReplyDelete
 14. Niina, se postaus karkasi eilen vahingossa ilmoille - huomenna sitten ;-)

  ReplyDelete
 15. Upeaa, upeaa ja samalla haastellista =)

  ReplyDelete
 16. Hienosti olet kirjan käteen laittanut! Ensin mietin, että onko tuo käsi ja olihan se :D Oikein nero täällä:D Melkoinen haaste tuo riipuksesi, onneksi ei meille ole tulossa. Voisin joutua muuten jalan tekemään :D :D Onnea haasteriipuksellesi. Upeaa työtä!

  ReplyDelete
 17. Huikea ja mielikuvituksellinen riipus, tykkään ihan äly paljon

  ReplyDelete
 18. Wau, tosi hieno riipus!

  ReplyDelete
 19. Kiitos, Amalia, Marjo, nirunaru ja Paula :-)

  ReplyDelete
 20. Mielenkiintoinen projekti. Kivoja riipuksia on vilahdellut. Jännityksellä jään odottamaan jatkoa.

  ReplyDelete
 21. Aivan upea riipus :) on sinulla ollut siinä näpertäminen, mutta takuulla vaivan arvoinen!

  ReplyDelete