14.3.11

Maaliskuun kivi, akvamariini

Viime päivinä en ole saanut mitään aloittamaani tehtävää valmiiksi, en kotoisia puuhia, en kirjallisia velvollisuuksia, enkä edes koruja. Niin paljon oloani horjutti suoran tv-lähetyksen seuraaminen Japanista perjantai-aamuna.
Eilen kuitenkin sormeilin helmiä ja kiviä. Aluksi aioin tehdä pitkästä aikaa korun makeanvedenhelmistä, mutta niinpä vaan akvamariinisirut halusivat ensin koruksi.

Akvamariinin kerrotaan suojelevan ja lohduttavan, kohottavan mielialaa. Yleisesti akvamariinia kutsutaan 'rohkeuden kiveksi'. Akvamariini on myös maaliskuun kuukauden kivi.


Halusin laittaa tuon kauniin hopeisen avainriipuksen näiden herkkien akvamariinien seuraksi. Pidän suorastaan ihmeenä, että sirujen joukossa oli tuo ketjun päähän ripustamani sydämen muotoinen siru! Se todella kuului tähän koruun.

Koru sai nimen sangatsu = maaliskuu.

Meillä sataa pehmoista lunta, minua se rauhoittaa, vaikka kuvat nyt jäävätkin harmaiksi.
Kaunista viikkoa armaat lukijat!

21 comments:

 1. Kaunista ja yksinkertaista! Täälläkin tarkkailtu Japanin tilannetta, ja vaikkei mahdollista olisikaan, niin tuntuu, että mies odottelee kutsua Japaniin ydinreaktoria korjailemaan, ihan kuin osaisikaan!! Seuraillut sen tilannetta kuin kuuta nousevaa!!

  ReplyDelete
 2. Kaunis ja herkkä koru, tykkään kovasti :)
  Mun esikoiseni onnenkivi on akvamariini, siksipä mulla onkin kihlasormuksessani pieni kaunis akvamariini upotettuna. Ja akvamariinin vieressä on kuopukselle rubiini. Minun kaksi rakkainta jalokiveäni :)

  ReplyDelete
 3. Herkkis, kevyt ja kaunis. Avain parempaan tulevaisuuteen ja uudelleen rakentamiseen...

  ReplyDelete
 4. Tässä akvamariini on ihan erityisen kaunista sävyltään.
  Hyvin herkkä!
  Olipa hyvä että tuo "rohkea" pieni sydän eksyi juuri siun sirunauhaan ja löysi paikkansa :)

  ReplyDelete
 5. Kaikki taas niin kohdallaan kuin olla ja voi. Oikein söpö ja herkkä, varsinainen lohtukoru. Tuo sydänsirukin vielä... Korun nimikin hyvin osuva.

  Käsittämätöntä kyllä, tilasin juuri Balilta hyvin tuon näköisen avaimen ja ajattelin linkittää siihen pieniä akvamariinirondelleja. (No, tämä on vasta harkintavaiheessa, ja mulla tunnetusti kestää, ennen kuin ollaan toteutusvaiheessa. Siihen mennessä suunnitelmat ovat usein jo ehtineet muuttua:D)

  Nuorimman tyttäreni hyvä ystävä on Tokion lähellä opiskelemassa. Tytär on ollut ihan surkeana koko viikonlopun. Koko ajan ovat olleet yhteyksissä, mutta huoli on suuri.

  Jos saisin tuon oman koruni aikaiseksi, antaisin sen tuolle tytölle, kun hän tulee Suomeen, ja varastaisin sinulta tuon nimen. Niin paljon tässä tuntuu olevan "johdatusta".

  ReplyDelete
 6. Oli pakko kumminkin tilata juuri tämä koru. Tämä on se oikea "sangatsu". En voi varastaa sitä. (Annan sitten omalle korulleni jonkun muun merkityksen ja nimen.)

  ReplyDelete
 7. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne :-)
  En rohjennut tekstissä kokonaan sieluani nähtäväksi levittää, mutta koru sen kommenteistanne päätellen kuitenkin kertoi...

  ReplyDelete
 8. Voi, tippa tuli silmiin...koru on puhunut.

  ReplyDelete
 9. Voi kun kaunis ja herkkä koru. Japanin tilanne myös surettaa, niin paljon ihmisiä ilman vettä, ruokaa, sähköä ja kotia:(

  ReplyDelete
 10. Kaunis ja herkkä. Akvamariini on kyllä tosi kaunisi kivi.

  ReplyDelete
 11. Ihana koru, jossa sydän sykkii toivoa paremmasta♥

  ReplyDelete
 12. Kiitos armahaiset! Tuo urhoollinen sydän on todella sievä :-)

  ReplyDelete
 13. Akvamariini on kaunista.. ja koru on hyvin sievä :)

  ReplyDelete
 14. Kiitos, Kati :-)

  ReplyDelete
 15. Tykkään tosi paljon varsinkin tuosta ekasta, värit minun makuuni:-)

  ReplyDelete
 16. Anonymous15/3/11 18:45

  Oikein kaunis ja herkkä koru!

  ReplyDelete
 17. Ihana koru. Onko se myynnissä?

  ReplyDelete
 18. Ihanan kepeä ja jotenkin eteerinen ihan. Akvamariini taitaa olla horoskooppikivenikin jos oikein muistan.

  ReplyDelete
 19. Helinä, Heidi, Virpi, Sole, kiitos kommenteista!

  Virpi, tämä koru on myyty, mutta minulla on kyllä varastossa kauniita akvamariineja, jos akvamariini on sinun kivesi :-) Laita rohkeasti postia!

  ReplyDelete