17.6.12

Vaellus, korukoplan nappihaaste

Sarjassa parhaimpia retkiä vuosien takaa ;-D on syksyinen ruskaretki Saariselälle. Olin erään ryhmän mukana viikon matkalla, mutta useana päivänä retkeilin yksikseni.

Kiipesin Kaunispäälle ja suuntasin kohti Kuukkelilampea. Reipastahtinen kävely merkityillä poluilla, komea maaruska parhaimmillaan... sellainen vie meditatiiviseen tilaan. Paluureitin hyppelehtiminen suomättäillä, sukkien ja kenkien kastuminen kun pitkospuita puuttui... reitin vaiheiden vertautuminen omaan elämään...

Toisena päivänä Rumakurun kautta Luulammelle... istuskelu puronvarressa ja luonnon kuuntelu silmät kiinni... Sain onneksi monia yksinäisiä ja hiljaisia hetkiä, joista sielu tuli monin verroin ravituksi. Silloisessa elämänvaiheessa teinipoikien yksinhuoltaja oli tottunut vilkkaaseen, äänekkääsenkin kotielämään.


Vaikken itse kalasta, niin se kuuluu monen Lapin kävijän harrastuksiin. Korun riipusosassa on ystäväni käsittelemää mateennahkaa helmen pinnalla, korussa on myös samaisen Helenan puhdistamat muistaakseni hauen nikamat, joita itse hiukan värjäsin tummemmaksi. Sarvinapin ympärillä on Sole-renkaat.
Tarkkaavainen voi löytää korusta myös pöllönsilmät, kuukkelin lehahduksen, kiirunan kesäpuvun, karhun jätöksen, pitkospuut, kultaisena hohtavaa hiekkaa ja kirkkaan puroveden, suon ja tunturin tuoksun...





 


Koru on kunnon pitkä, takaosa ketjua, enkä saanut järkevää kuvaa kokonaisuudesta...

Ja pöh. 'Kurun vartta' -koruun ei sitten kertakaikkiaan halunnut mikään muu nappi tulla, joten tein toisenkin korun, johon käytin kaksi Outiriinan lähettämistä napeista.


Noista napeista tuli heti mieleeni tsaroiitti-kivi ja tuo sydän sattui olemaan kotona. Lisähempeyttä koruun sain vielä yhdellä makeanvedenhelmellä ja ihanaisella ametisti-kimpaleella.


Pyörittelin alunpitäen napeista kaikenlaisia rinkuloita, niistä toisella kertaa... ;-D


Kyseessähän on jälleen Korukoplan haaste, nappipeliä! Linkit toisille osallistujille löytyvät sieltä, kannattaa kierrellä!

31 comments:

 1. "Kurun vartta" on karun kaunis ja Lapin tunnelma välittyy hienosti. Nappikoru taas on ihana, herkkä ja hempeä!

  ReplyDelete
 2. Ihanat korut, ensimmäinen vie todella ajatukset Kurun varteen pöllön silmineen ja luunappeineen:) upea! Toinen nappikoru on monikäyttöinen ja vähäeleisyydessään kaunis.

  ReplyDelete
 3. Voihan Wau !!! Ihania koruja. Tuossa nappikorussa on niin mielttömän ihania yksityiskohtia ja rustiikkisuutta. Tunnelma on hyvin onnistunut ( niinkuin aina).

  ReplyDelete
 4. You makes the most wonderful jewlery, thanks for visiting my blog.
  Yes I know that my Google friensds connect are only showing outside Denmark- but now you can`t see it eighter,--it is there when watched in US -and I don`t know how to fix it so that it can be also seen here, in Schandinavia- So sorry, hope you can follow me in another way!
  Dorthe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, Dorthe :-) And, yes, I'll follow your blog any way :-D

   Delete
 5. P.S. when visiting your other blog, I see the same comment where your friends connect gadget should have been ,as shown on my blog !!!
  Dorthe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, that's true! On that blog it sometimes shows, most times not, and me too, can't find how!

   Delete
 6. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi ihmiset menevät Lappiin. Mutta jos se saa tekemään noin totaalihienoja koruja... lähdettävä Lappiin!

  ReplyDelete
 7. Maanläheisyys. Se on sana, joka kuvaa molempia korujasi <3

  ReplyDelete
 8. tykkään siitä miten inspiraationappi on johdattanut tekemistäsi tässä korussa ... lapin luonnon runsaudensarvi ...

  ReplyDelete
 9. Tunnelmallinen Lappikoru on hän, upea!

  ReplyDelete
 10. Olet kyllä onnistunut vangitsemaan tähän oikean tunnelman :) upea.

  ReplyDelete
 11. Lapin luonto luo outoa taikaa, vai miten ne laulun sanat menikään. Kuru korussasi on niin monia elementtejä Lapista, monella tasolla, että sitä voisi jäädä katselemaan pitkäksi aikaa. Hurmaava!

  ReplyDelete
 12. Suurkiitos, ihanaiset, kaikista kommenteista :-)
  Lähden katsomaan, joko loputkin korut on julkaistu!

  ReplyDelete
 13. Huokaus♥. Miten erilaista, niin kaunista. Ja miten osaatkaan sitoa koruihisi aina tarinan:).
  Kiitos myös jälleen tästä haasteen järjestämisestä♥

  ReplyDelete
 14. On vaikea löytää sanoja kun Lappi iskeytyi tajuntaan - mutta Kurun Vartta pitkin haluaisin käyskennellä :) Vedit taas mainion haasteen.

  ReplyDelete
 15. Tämä on niin ihana tarinakoru!
  Monta kiinnostavaa yksityiskohtaa, tykkään ihan mahdottomasti!

  ReplyDelete
 16. Vautsi! Molemmat on upeita, mutta tuosta "lappikorusta" tykkään erityisesti! Tosin enemmän tyyliäni on tuo violetti nappikoru, aivan upeita molemmat!

  ReplyDelete
 17. Niin kaunis koru tuo Vaellus.. Tahtoisin nähdä sen kokonaisuudessaankin <3

  Ihanaa Juhannusviikkoa Sinulle! :)

  ReplyDelete
 18. Ai vitsi miten upea idea yhdistää kaikkia noita ihania "luonnon antimia", kaunista ,)

  ReplyDelete
 19. kauniisti asettui poronsarvinappi sinun vaeuuluskoruusi. minulle muutama noita nappeja vielä jäi, ehkä jotain ideanpoikasta tuosta tarttuu mukaan... pöllön katseen bongasin heti :) tummat liilat napit ovat myös ihan oikeassa paikassaan tuossa toisessa korussasi, upeaa jälkeä taas sinulta :)

  ReplyDelete
 20. Voi kuinka kauniit, ruskea korussa on ihanan voimakas maanläheinen tunnelma. Ja lila koru on upean herkkä!

  ReplyDelete
 21. Ihanan luonnonläheinen ja lämminhenkinen koru.

  ReplyDelete
 22. Kaikkea mielenkiintoista oletkin koruun löytänyt, tosi hieno koru!

  ReplyDelete
 23. Erityisesti tuo ylempi koru koskettaa tarinoineen ja luonnonläheisine materiaaleineen. :-)

  ReplyDelete
 24. Kauniit korut! (: Ihana tarina korun takana.. Sielukasta. (:

  ReplyDelete
 25. Kiva tarina ja korussa on paljon kaiken mitä voi vaan luonnosta ottaa. Kiva. Ehkä voisi pitää ensi kerta haaste joka on "Kesäluonto". Lähden tässä lomalle ja mökillä on paljon kivoja maastopolkuja, jossa sielu lepää. Kiitos ihanasta haasteesta. Kivaa kesää sulle.T:) Koralli

  ReplyDelete
 26. Kiitos teille jokaiselle kommentoijalle!
  Kiitos haasteeseen osallistuneille :-D

  ReplyDelete
 27. Upeita koruja molemmat, hienosti olet saanut vangittua niihin luonnonläheisen tunnelman :)

  ReplyDelete
 28. Eka on persoonallinen, hauska, luova, leikkisä ja muistorikas. Toinen on upea ja täynnä hienoja yksityiskohtia.

  ReplyDelete
 29. Jopa olet upeat korut napeista taituroinut. Ensimmäien koru täynnä Lapin taikaa ja tarinaa, toinen ihana koru vie ajatukset ihan muihin maisemiin. Hienoja oivalluksia ja toteutuksia molemmat.

  Ps. Sori kun oon näin myöhässä kommentoinneissa. Kävin nyt vasta läpi kaikki mahtavat nappihaasteen korut. Luovuus on todellakin kukkinut. :) Kiitos hienosta haasteesta, vaikka en ehtinyt itse mukaan. Oli kiva tutkia toisten tuotoksia.

  ReplyDelete