13.8.14

Arjen ilo

Paluu arkeen, ainakin koululaisille, mutta kait monelle aikuisellekin. Pidettävä kiinni taas jonkinlaisesta aikataulusta ja vähemmän sijaa päähänpistoille tai hulluttelulle. Tarkoitan sellaista, että "kaunis aamu, lähdetäänkö torille vai uimaan vai ajelulle".

Arki voi silti olla muutakin kuin tiukkaa ja tasaista vääntöä, hiukan väriä siihen pitää sisällyttää. Ehkä aamukahviin voi laittaa ripauksen tavallisesta poikkeavaa maustetta, ehkä minttua tai suolaa?


***
Ehkäpä makeanvedenhelmien ei tarvitse olla sitä parasta kolmea A:ta, ne voivat olla mukavan raidallisia ja malliltaan perunoita täydellisen sileyden ja pyöreyden sijaan! Hohto on kuitenkin helmien kaunein ominaisuus.
Sain hyvin kohtuuhintaisia makeanvedenhelmiä ja ajattelin niistä tällaisen vallattoman arkikorun, siinä on helmimollukoiden seurana lasihelmiä ja aurora borealis vuorikiteitä, pieniä farfalle-helmiä omana nauhanaan... Helminauhat kiinnittyvät hopeaosin muhkeaan nelisäikeiseen silkkilettiin. Nämä makeavetiset ovat isoja ja niillä on jonkinverran painoakin, mutta kiiltoa on kauniisti. Taas hehkutan, silkkinauha tuntuu suloiselta niskassa.


Valkoiset olivat edullisia eivätkä toisetkaan ylettömän kalliita olleet, mutta olen kertakaikkisen yllättyneen onnellinen näistä alakuvan kaunottarista. Kerrankin ihan oikeesti mustia helmiä, nam nam nam!! Ja muodoltaan lähes pyöreitä silopintaisia. Hmm... ainakin yritän olla piilottamatta näitä mihinkään - pöydällä odottavat jo piankin pääsevänsä koruiksi.


6 comments:

 1. Jep, arki on alkanut maanantaina :(, vaikka toisaalta voi olla myös :) siitä, että saa rytmin elämään.

  Kaunis koru ja toden totta, aina ei tarvitse olla vimpan päälle siloista :)

  ReplyDelete
 2. Kyllä on tosiaan kaunis koru, vaikkei helmet niitä täydellisiä ole, nuo lisähelmet tekee sellaisen rennon helmikorun.Oi, nuo mustat, niitä kun löytäisikin!

  ReplyDelete
 3. Aikasten ihania aarteita olet taas löytänyt. Missään nimessä helmien ei tarvitse olla pyöreitä, molluskaiset ovat kivan persoonallisia. Nuo lätkykäiset lätyt ovat ihania, sopivat koruun kuin nenä naaman keskelle. Tykkään tästä kovasti.

  ReplyDelete
 4. Hienot makeanvedenhelmimollukat ja tyylikäs koru.

  ReplyDelete
 5. Kiitos kommenteistanne!

  ReplyDelete