28.7.10

Jäitä, kiitos

Se on sitten välillä kummallinen tämä helmien hamstraajan 'arki'. Kun joitakin aarrelähetyksia sitä odottaa ja odottaa, erästäkin kohta kaksi kuukautta (!!), niin sitten joskus postin seassa onkin jotakin, jota ei ole tilannut, ei pyytänyt, se vaan odottamatta saapuu :-D

Eräs edesottamuksiani seuraileva helmi-ystävä lähetti minulle hiukan jääpalasia helteen keskelle, tiesi minun niitä himoitsevan. Kiitos kultaseni, laitoin maksun tulemaan :-)
Aivan uskomatonta, että nuo vuorikristalli-kimpaleet olivat juuri oikeaa seuraa tilaamalleni akaatti-riipukselle! Isosta musta-akaatista ei kyllä tullutkaan riipusta, kun se sopi paremmin tuonne muiden helmien keskelle. Varastoista löytyi juurikin nuo neljä kaiverrettua luuhelmeä, jotka käyvät tietenkin akaatin (n.2,5x4,5cm) kuvioihin, mutta myös ryhdistävät vaaleaa seuraa.

Nyt on pakko laittaa monta, monta kuvaa, että näkyy ihanuus-akaatin molemmat puolet ja myöskin ihanuus-vuorikristallien huikea kimmellys! Pienemmissä kuvissa värit on oikein, tuo musta-akaatin sisus on kokonaan tuollaista kiteytynyttä 'drusy'a ja kivi on aivan läpikuultavaa.
Iso akaatti asettuu kaulalla toiseen sivuun.

Ja huomatkaa jälleen urheuteni! Nuo käsin muotoillut vuorikristallit olisivat ilman muuta olleet nerik-kamaa, mutta käytin 5 seitsemästä!

**************

Lisäsin vielä kaulakuvan Eilan pyynnöstä. Enkä käsitä miksi akaatti vetäytyy punertavaksi, ei siinä ole sellaista sävyä luonnossa! Johtuneeko sitten kiven läpikuultavuudesta... ?

11 comments:

 1. Anonymous28/7/10 17:17

  Hienoa jos sais vielä kaulakuvan.

  Eila

  ReplyDelete
 2. Ihanan viilentävä.

  ReplyDelete
 3. Cool!, mahtavan hienosti yhdistelty. Raikas viileä tuulahdus, tulee näistä kuvista. Olet taituri!

  ReplyDelete
 4. Ihanaa, monta astetta sain viilennystä, kun jokaista kuvaa kävin klikkaamassa. Upeat kristallit, sopusointuinen koru.

  ReplyDelete
 5. Kiitos ihanista kommenteista :-)
  Lisäsin tuon kaulakuvan, siitä näkee miten mukavasti koru asettuu kaulaan.

  ReplyDelete
 6. Nyt on taas kyllä niin hieno koru, että kuolaan täällä ja raavin näyttöä! Tuo epäymmetrisyys tuossa kruunaa koko komeuden.

  ReplyDelete
 7. Aivan huikea koru, upeat vuorikristallit.
  Kyllä kaulakuva antaa vasta oikean vaikutelman korusta.

  ReplyDelete
 8. Kiitos Leonida!
  Kiitos Vikki - huomasin taas tuon kaulakuvan tärkeyden!
  Ja nyt täytyy torsolle löytää oikea valaistus ja mietin kuumeisesti, millä sen voisi maalata, pinta on niiiiin kolhiintunut. Vinkkejä otetaan vastaan, kiitos!

  ReplyDelete
 9. Oi miten kaunis :) voin uskoa, että näitä mieluummin silittelee, kun laittelee koruiks... mutta lopputulos kruunannee :)

  ReplyDelete
 10. Kiitos, Tanja :-) Voitko kuvitella, että tämän ja seuraavan postauksen isot akaatit halusivat koruihin suoraan kuoresta!! Oho?

  ReplyDelete
 11. don't know if you know English, but I wanted to say how lovely your jewelry is! you have such a talent for composition.

  ReplyDelete