29.7.10

Toinenkin akaatti

Tein eilen tämän toisenkin akaattikorun, mutta kun olin laskenut hinnan sille ensimmäiselle, halusin pysytellä hiukan edukkaammissa materiaaleissa.

Poissa siis isot ja paksut hopearenkaat ja koska riipuskiven sävy on hiukan edellistä korua ruskeampi, niin päädyin myöskin vaijeriin, johon sai lisäsävyksi pujotella noita minimaalisen pieniä, 2mm, vaaleita savukvartseja.
Isot rondellit ovat sardonyxiä ja toistavat aivan mainiosti riipuskiven hauskaa kukan terälehtikuviota, sen tummia ruskeita. Kuvio näyttää kuin päälle maalatulta :-D
Nerik-laatikon kaunokaisia ovat nuo pulleat akvamariini-pisarat, aivan ihanat pilvikuvioiset kaunottaret, jotka rikkovat korun muuten symmetrisen mallin. Ja mukana: savukvartsi rauhoittaa, vuorikristalli raikastaa.


Olen aivan luvattoman tyytyväinen tähän koruun! Se on pituudeltaan ei-lyhyt-ei-pitkä, riipus jää riittävän ylös, näytille eikä kätkeydy rinnuksiin. Yritän myöhemmin sen kaulakuvan myös, ainakin kaupan sivulle sitten.

14 comments:

 1. Jännä riipus, luulin ensin että olit kiinnittänyt nuo ruskeat "täplät" jollain tavalla. Mutta luontohan sen oli tehnyt.
  Erittäin kaunis kokonaisus.

  ReplyDelete
 2. Tämä koru vetoaa minuun väreiltään suunnattoamsti... todella ihana

  ReplyDelete
 3. Kiitos Vikki ja Piia!

  ReplyDelete
 4. Hienostuneisuutta ja hiljaista voimaa näissä kummassakin akaattikorussa. Sinulla on herkkyyttä 'kuunnella ja ymmärtää' kiviä :).

  ReplyDelete
 5. Kiitos kauniista kommentistasi, Kati :-)
  -Usein ne korun hienoimmat värähtelyt ei välity ruudussa...

  ReplyDelete
 6. Oi oi, tuo edellinen akaattikoru sai veden herahtamaan kielelle :) Kaunis on tämäkin.

  ReplyDelete
 7. WAU !!
  Tuo riipus on kyllä löytö vailla vertaa !!
  Aivan ihastuttava kokonaisuus, jännästi herkkä ja rouhea samalla kertaa :)

  ReplyDelete
 8. Sardonyxit olivat huippuvalinta tämän kauniin riipuksen kanssa.
  Olen varmaan sanonut ennenkin, että korujesi katseleminen tuottaa suurta mielihyvää ja eri väriyhdistelmät koruissasi antavat saman terapeuttisen kokemuksen kuin kaunista luontokuvaa katsellessa.

  ReplyDelete
 9. Kiitos ihanista kommenteistanne, Pirita, Mona, Manteli :-)

  Voi Manteli! Jos näiden katselulla pääsisi lähellekään sinun ylimaallisen uskomattomien ötökkä- ym. kuviesi suomaa elämystä, olisin erityistyytyväinen. Taas kehotan, käykää hämmästymässä Mantelin Tarkennuspiste-blogissa!

  ReplyDelete
 10. Todella kaunis :)kaikki sopii ja sointuu täydellisesti yhteen.

  ReplyDelete
 11. Kiitos, Tanja :-D

  ReplyDelete
 12. Tämä on niin herkku koru, sillä ensimmäinen mielikuva oli,kun kuvaa katsoi, kuin suklaakaramelli herkullisella täytteellä :)

  ReplyDelete
 13. Anonymous30/7/10 23:41

  Saatkin olla tyytyväinen, tosi hienoja nää molemmat "jäiset", nuo riipuskivet on kauniita!

  T. Kipa

  ReplyDelete
 14. Nämä sinun korusi ovat niin kauniita ja ihania, värejä sekä materiaaleja yhdistetty taitavasti, pidän jokaisesta. Tämän korun väriyhdistelmä miellyttä, kuin raikas vuoripuro, ruskein kivin.

  ReplyDelete