10.7.10

Pikku aarteita

Ähh:n tehtävänanto ainakin jossakin määrin edellyttää ottamaan päivänvaloon aarteita, joista luopumisen kokee vaikeaksi. Tämän heinäkuun motto 'korut ne on korviksetkin' kyllä helpottaa hillopurkkien avaamista hiukkasen. Useinhan sitä selviää korvakoruista kahdella helmellä :-)


Akvamariini on nämä koruilu-vuoteni ollut sellainen kivi, jota hilloan lähes poikkeuksetta, olkoonpa se pientä, isoa, viistehiottua, sileää, pisaraa, pulleroa, mitähyvänsä. Nämäkin juuri ja juuri raaskin pussistaan ottaa, onneksi sinne jäi muutamia, rannekoruun ehkä.
Sileät ovaalihelmet eivät ole A-luokkaa, mutta taas kerran, ovatpahan epätäydellisyydessään aivan upeita kuitenkin. Tämä on sellainen perusperus-korvakorupari, joita aina kysellään.


Makeanvedenhelmet ovat kausiluonteisesti aivan kiihkeimmän ihailuni kohteena, mutta nyt oli taas pitkä aika, etten edes vilkaissut niitä. Tänään päätin ottaa esille jotkin erikoisemmat yksilöt ja tässähän ne: upeasti hohtavat, ensiluokkaiset, suorakulmion malliset vaaleat kaunottaret. Eikä niistä mitään liian vaatimatonta voinut tehdä, mutta ei nyt tällä kertaa mitään ryöppyjäkään. Vastapainoksi asettuivat nuo hopealangasta kieputetut hiukan taotut rinkulat. Makeanvedenhelmet ovat kooltaan n.8x16mm.


Päivän kolmas pari, nyyh, näihin meni viimeiset kyaniitti-neliöt, kuultavat ja sileät, ihania sinisiä sävyjään päivänvalossa säihkyvät... Ja näihin nyt sitten vielä hiukka lisähohdetta noilla cz-pisaroilla, hopeisissa koukuissakin on pisarakoriste.


Ja kauppaan menevät kaikki kolme paria.

8 comments:

 1. Kauniita ja herkkiä, kepeitä ja juhlavia :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos, Sari :-)

  ReplyDelete
 3. Nättimyksiä kaikki kolme. Ihanat nuo mv-palkit.

  ReplyDelete
 4. Voi näitä kyaniittikorviksia ja tuo pisarakin vielä kaupan päälle.
  Olen suurentanut kuvan jo monta kertaa :)

  ReplyDelete
 5. Aivan ihania korviksia! Eivätkä nuo akvamariinikorvikset pelkät perusperusjutut ole, vaan tosi ihanat! Tykkään kyllä kovasti tuosta akvamariinin sinisestä, vaikkei sininen muuten olekaan värini.

  Noista korviksista voisin ottaa kaikki parit!

  ReplyDelete
 6. Ihania pikku aartehia. Kauniita kaikki ja tuolla aikaisemmissa oli kans jotku herkulliset jääkimpaleet.

  ReplyDelete
 7. Kauniitta kaikki tyynni, mutta ehdoton suosikkini on nuo kyaniitti-neliökorvikset :)

  ReplyDelete
 8. Kaikki on taas niin ihania! Ehkä huo helmilaatat kuitenkin viehättää minua eniten. :)

  Mietin myös itsekseni että tässä ähhissä ei paljon lovea tule helmivarastoihin kun ei niitä helmiä välttämättä mene kuin 2 per pari. ;) Jospa kuitenkin vaan virittelisi sitä tekemisen riemua!

  ReplyDelete