13.7.10

Välillä pikku rinkuloita

Huh, minä kyllä sanon, että jollen pian pääse jonnekin laiturinnokkaan, niin ylikuumeneminen on lähellä!!

Oon odotellut sellaista normaalia kesän iltaviileää, jolloin voisi tohon kanssa hiukan suihkia, mutta eipä ole tullut. Siispä juotokset ovat pieniä niinkuin tuotoksetkin ;-)

Edelleen harjoittelen sormuksien tekoa, lähinnä kivien istumista kauniisti renkaaseen. Vaihtelevin tuloksin.
Taannoinen lapis lazuli (sininen) -sormus onnistui hyvin ja itse asiassa samaan aikaan tein nämä kaksi pikku sormusta, joille on molemmille rinnalle myös kapeat paljaat renkaat. Toisessa kivenä turkoosi ja toisessa aivan käsittämättömän kaunis jalo-opaali, en taas tajua miten satuin saamaan noin kauniin yksilön! Kuva on otettu auringossa, jotta tuo opaalin 'palo' näkyisi oikein hyvin.
Saman istunnon satoa on myös luumunpunainen, paksuun kuvioituun lankaan istutettu mokaiitti-sormus. Kuvasta ei niinkään rinkula näy, mutta kivi ainakin on parhaimmillaan.
Tänään sitten ajattelin viimeinkin toteuttaa suunnittelemani 'kuppisormuksen', se on ollut ajatuksissa siitä lähtien, kun muinoin kurssilla niitä prikkoja tuli leikattua ja kuvioitua. Tänään posti toi sitten juuri sopivat granaatit, todella kauniit yksilöt, joten eikun hopealankaa pätkimään ja tohon ääreen.
Hmm... eihän se kuppi tietty ole suorassa eikä kivi siellä aivan keskellä, mutta voinhan yrittää väittää, että 'just noin mää sen ajattelin'. No en. Tuli siis sellainen taiteellinen, mutta tuo yksinkertaisempi versio onnistui kyllä paljon paremmin ja siinä näkyy kuvassakin tuo granaatin hurmaava sävy, ei niitä liian tummia, melkein mustia, vaan kauniskaunis punainen.


**
Tunnustetaan nyt vielä se yksikin hullutus; odotin näitä järkevämpiä sormuksia, että voin kertoa sen 'oi ihana toukokuun' -korukilpailun Anemonen olevan minun tekosia.
Täysin taiteen sääntöjen vastaisesti muotoiltu, mutta kun kerran sain päähäni vähän rypyttää hopeaa :-) Kivenä on todella muhkea tsaroiitti (18mm), jossa hieno violettia anemonen kukkaa muistuttava kuvio.

**
Pari näistä harjoitussormuksista myyn hyvin edullisesti 'koekäyttöön', tietenkään en itse ehdi kaikkia pitää :-)
Turkoosisormus onkin jo pikkusiskolla ja opaali omassa käytössä, lähinnä mietin näissä miten hyvin tuo ohut rengas kestää jokapäiväistä käyttöä.

12 comments:

 1. Anonymous13/7/10 18:02

  Rakastan sormuksia, ja nämä on kauniita!Ihastelin tuota edellisen postauksen Pulleriini-kaulukarua, ihan rantatunnelmiin johdatteli tuo sarja :)

  ReplyDelete
 2. lähti kommentti vähän hätäseen, siis tuo yllä oleva kommetti on multa :)

  ReplyDelete
 3. Mitähän mahtaisi olla hintaa tuolla sormuksella, jossa on leveään kuppiin istutettu granaatti? Ja minkä kokoisia sormukset ovat?

  Minusta nämä kaikki ovat ihania!

  ReplyDelete
 4. Eihän se nyt mikään salaisuus ollut, että Anemone on sun tekemä. Sehän näkyi kilsan päähän. :D Vaikka kuinka yritit huijata. ;)

  Granaatti kupissa on tajuttoman upea sormus!

  ReplyDelete
 5. Voi teitä hupuliinit :-D Ai kilsan päähän näkyi, Katri, miun hupsutus...

  Mymskä, tuota kuppi-istutussormusta en ilkee myydä, on se niin vino! Ehkä innostun tekeen uusiakin sormuksia, kun taas hengähdän. Myynnissä olevat löytyy kaupan tarjouksista, yhden kuva vielä puuttuu.

  ReplyDelete
 6. Aivan upeita :) ja tiäkkö... jos et kertois, toi vinous olis hieno ominaisuus... tykkään.

  ReplyDelete
 7. Kauniit sormukset <3 Joka ikinen.

  ReplyDelete
 8. Enpä taas ole koneen ääressä istunut vähään aikaan, ja mitä ihanuuksia tänne on parissa viikossa ilmestynytkään! Tää lähtis nyt heti sitten sinne kauppaan... ;-)

  ReplyDelete
 9. Kiitos, Tanja, Ania ja Akvamarin :-)

  ReplyDelete
 10. Upeita sormuksia!!! Minuun vetoavat kaikki nuo yksinkertaiset istutukset, voisin pitää niitä kaikkia.

  ReplyDelete
 11. Olet sentään jotain saanut aikaan kuumenemispisteessä. Minä olen sulanut jo ajat sitten veteläksi lammikoksi enkä ole ainakaan viikkoon tehnyt yhtään mitään. Yötuuletuksen jälkeenkin pieni kotini on haalean saunan lämpöinen +33.7 varjossa. Suorassa auringonpaisteessa ylittyy +40 mutta silloin minä vietän aikaani joko töissä, leffassa tai puistossa. Tänäänkin pilviharsot peittivät hetkeksi taivaan, mutta paahde vain jatkuu ... lääh!

  ReplyDelete
 12. Mokaiitti-sormus on upea! Kaunis kivi ei voi muuta sanoa.

  ReplyDelete