2.4.12

Voimaeläimenä valpas susi

Huomaan usein ajattelevani varsin stereotyyppisesti eri asioista, käsitteistä, ihmisryhmistä... Tosin, esimerkiksi monet opettavaiset sadut ja tarinat ovat luoneet pohjan ihmisten mieliin syöpyneisiin ennakkokäsityksiin, esimerkkinä vaikkapa Aisopoksen eläinsadut puhumattakaan niitä vanhemmista tai uudemmista kansantarinoista. Mikä voima onkaan ollut omalla perheellä, koululla, elokuvilla...

Ja aasinsiltaa saavumme käsityksiini intiaaneista, mielikuviin tai esineisiin, joita pelkkä sana 'intiaani' nostaa mieleen. Niitä ovat sulkapäähine, toteemipaalu ja voimaeläimet, hevoset, viuhuvat nuolet, vuoristo, nuotiot, tiipiit, koruissa linnunkynnet ja turkoosi-kivet... Oho, mielikuvitukseni tuottaisi enemmänkin, mutta lopetanpa jo.


Kun näin nettikaupassa kivestä kaiverrettuja koiraeläimen päitä, en mitenkään innostunut niistä. Kuitenkin tilasin pari kappaletta. Ne ovatkin yllättäen hyvin puhuttelevia!
Tästä korusta sitten tuli 'intiaanikoru', voimakoru, johon käytin noita huurrettuja (luulen, että etsattuja) vuorikristalli-nugetteja, upean oranssinsävyisen kivisulka-riipuksen, karneoli-nugetin ja pari kirjavaa turkoosihelmeä. Pääosassa, vaikkakin kaulalla sivuun asettuen, on voimaeläin susi, kivenä siinä iki-ihana fossiilikoralli (laitan kuvan myös nurjalta).
Koskapa nuo susi ja sulka sekä käytetyt helmetkin, ovat arvokkaita, niin valitsin linkkilangaksi ja ketjuksi pronssinsävymetallit hopean sijasta.


Mulla oli kova kiusaus lisäillä tähän koruun enemmänkin elementtejä, mutta päädyin tähän rauhallisempaan versioon, koru sai nimen 'valpas susi' ;-)

20 comments:

 1. Oi kuinka ihanaa koru ja taustakin on juuri siihen sopiva. Tykkään... ja paljon. Sulka on ihanaa. T:) Koralli

  ReplyDelete
 2. Jännä. Ilman tuota suttakin olisi kaunis koru, mutta tuon suden kera on jotenkin tosi puhutteleva. Jotenkin tuo susi saa kylmät väreet aikaan...sillä on niin tiiviin pistävä katse, hui!

  ReplyDelete
 3. Hieno ja tosiaan puhutteleva, tällainen voimakoru olisikin tarpeen juuri nyt :)

  ReplyDelete
 4. Hieno koruidea. Intiaanit kiehtoo myös minua, ja äitini ilmoitti eläessään olevansa intiaani:)Siis mieleltään...

  ReplyDelete
 5. Hieno susihelmi, ja kauniin oranssi sulka. Jotenkin maagisen oloinen koru, kun nuo vuorikristallitkin hohtavat ihan taianomaisesti tuossa kuvassa. Mitähän tuossa taustakuvassa on, näyttää mielenkiintoiselta...

  ReplyDelete
 6. Hieno! Tosi mielenkiintoinen kokonaisuus taas. Samaa sukua kuin tuo edellinen rannekorukin. Olen monta kertaa ollut tilaamassa noita sudenpäitä; minua ne on jotenkin kiehtoneet, mutta mietin, minkälaisen korun niistä teksin. Takuulla en olisi osannut sijoittaa päätä tuohon sivulle. Tuossahan se juuri oikealla paikalla valppaana vartioi, ja tasapainottaa hienosti toispuoleista väritystä.

  ReplyDelete
 7. Kiitos kaikille kommenteistanne!

  -Taustakuva on taidekirjasta, öljyvärimaalaus vuodelta 1822 (Friedrich).

  ReplyDelete
 8. Hieno ja erilainen koru taas, sudella on tosiaan susimainen katse, Upeasti hohtaa nuo vuorikristallit;D

  ReplyDelete
 9. Mä niin rakastan ihmisiä, jotka saavat helmet näyttämään niin sopusointuisilta yhdessä <3 Vallan mainio!!!

  ReplyDelete
 10. Hieno koru! Minulla tuli kyllä noista sävyistä ensin mieleen kettu eikä susi. Mutta kumpi hyvänsä, komea on! Kaunis kokonaisuus.

  ReplyDelete
 11. Hieno koru juuri tuollaisena versiona.
  Kauniita helmiä, hyvä tunnelma!

  ReplyDelete
 12. JESTAS nainen! Minun vanha intiaanisieluni hypähti tuolilta pumps! Mikä kivien voima! Oh my Lord!

  ReplyDelete
 13. Tämäkin on tosi komea!

  ReplyDelete
 14. Ooh.. Susikoru <3<3<3 Minä ihailin näitä susikaiverruksia 'siellä yhdessä puodissa' ja intuoin, että tuosta tekee Mags jotain ihanaa. ja niin teit! :) Tämä on niin kaunis ja samalla hiljaisen voimakas!

  ReplyDelete
 15. Työ ootta ihania, Naiset, kiitos!
  Ai että Kati saa intuitioita 'siellä kaupassa' - toimii myös vice versa :-D

  ReplyDelete
 16. Sus! Veikeä ja voimakas! Hieno yhdistelmä tuon sulan kanssa!

  ReplyDelete
 17. Ihana! Minulle tuo susi kylläkin on saksanpaimenkoira=susikoira, koska niitä on minulla ollut elämäni aikana 3. Tällä hetkellä ei ole, mutta koiran kaipuu on kova.

  Ja sulka lisukkeena. Lemppareitani nekin, sulat, höyhenet ja enkelinsiivet.

  Nuo vuorikristallinugetit hohtavat taianomaisesti.

  Tuo koru on kyllä niin upea!

  ReplyDelete
 18. Hieno yhdistelmä, epätavalliset värit. Hauskaa, että idea lähtee intiaaneista, mutta toteutus välttää kaikki kliseet.

  ReplyDelete
 19. Huhhuh... Upea helmi ja upea koru. Hieno sommittelu ja rytmi.

  ReplyDelete