30.9.12

Vaihtorinki viidelle, osa I

Ihana päivä! Juuri nyt jo taas tihuuttaa, mutta kävin pyörälenkin kastumatta pahemmin. Ilma tuntui lämpimältä eikä tuulikaan ollut liian kova, se oli melkein ystävällinen :-)

Ystävällinen tuuli onkin oiva aasinsilta tämän päivän koruihin. Oli äärettömän vaikea valita, mitkä viiden korukamun vaihtoringin haastekorut esittelen ensin.
Olin kuitenkin päättänyt, että ensimmäisessä korussa täytyy toteutua tuon haasteemme (katso täältä osallistujat ja säännöt) ensimmäinen kohta: tarvikkeita jokaisesta viidestä satsista.

Otin myös kaikille omille koruilleni yhteisen teeman: värit.

Vihreä

Tämä koru syntyi tällaisena heti, vaikka jotakin toista korua on täytynyt muutella monesti...
Riipuksena on Niinalta vintaj-laatta, johon embossasin linnun. Ajattelin ensin tämän laatan värjäämistä, mutta eipäs nyt liioitella värejä.


Niinalta ovat myös vihreät kaiverretut 'kurpitsat' sekä suloiset vaaleat simpukankuorihelmet, joita on Saralta saatujen herkullisen vihreiden jaspisten lomassa. Sara lähetti aivan upean kokoelman itse tekemiään lamppuhelmiä, joista yksi ihanus pääsi tähän koruun.
Nuo hauskat metalliset ovaaliriipukset sitten ovat Othelilta, antavat kivaa naisellista runsautta ja helinää tähän koruun :-) Inkulta tuli hurmaavia kivihelmiä, joista löytyi nuo upeat syvänvihreät jaspikset ja pikkuruinen punainen 'marja' linnun vierelle. Inkku lähetti myös suloista samettinauhaa, jota kiedoin oman satsini puurinkulan ympärille lukon toiseksi puolikkaaksi, salpana vintaj-osa.

Itselle koru tuo mieleen raikkaat aamuiset kävelyt läheisessä metsässä, lintuset ja muutkin metsän elävät vielä ahkeraan tiukuttelevat ja etsivät evästä ennen kylmien kelien saapumista.


Punainen

Tietenkin piti korvakorutkin jo yhdet kokeilla. Niissä siivet Inkulta ja punaista korallia Saralta, niobium-koukut niitä omia.


 Ruskea


Ruskeassa kaulakorussa ajatus lähti Saran paketin uskomattoman kauniista ja isoista savukvartsikiekoista. Niiden seuraan hakemattakin sopi omasta satsistani viistehiottu suuri savukvartsikolikko, jonka ripustin itse hopealangasta juotettuun ja taottuun renkaaseen. Spiraalikuvioinen puuhelmi on viimeinen siskon Liettuan tuomisista. Sen yläpuolella on yksi kaiverretuista ruusupuisista helmistä, joista pidän paljon.


Korun suuressa hopealukossa toistuu tiimalasin spiraalikuvio ja isot kaiverretut kookoshelmet ovat samaa värimaailmaa kuin  kaikki muukin pitkässä korussa, herkullista ruskeaa. Niskaan hopeaketjun keskelle sijoittuvat pyöreät savukvartsit löytyivät nekin Saran paketista. Kaikki puuhelmet omasta varastosta. Koko korun riipus tuo mieleeni seinäkellon heilurin, spiraali kuviona kuvastaa sekin jollain tasolla aikaa ja kasvua, muutosta; puuhelmet ovat joskus olleet osa elävää puuta ja muutettu monien käsien kautta kauniiksi helmiksi. 
Korun nimeksi tuli yksinkertaisesti 'Ajan kulku'.Valmiita haastekoruja on jo aika monta. On vaikeaa olla esittelemättä kaikkia nyt, mutta näissä merkeissä tavataan taas ensi sunnuntaina, ja sitä seuraavana!16 comments:

 1. Ihastuttavia! Sinun koruissasi on taas hienosti yhdistetty monia erilaisia elementtejä kiinnostavaksi ja tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Tällä kertaa ruskea koru on suosikkini :)

  ReplyDelete
 2. Näitä katselee ihan eri lailla, sattuneesta syystä, ja ihasteluni korujen tekemistapaa kohtaan kasvaa edelleen.

  ReplyDelete
 3. Upeita koruja! Tuo ensimmäinen on niin magsimainen ettei tosikaan. :) Siis sun tyylinen voimakkaasti, kiva nähdä kuinka erilaisia koruja kaikki saa aikaan!

  ReplyDelete
 4. Vitsit teillä on kiva projekti menossa. jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä ihanaa kaikki saattekaan aikaan. Ideoiden puutteesta ei ainakaan voi syyttää.

  Alla olevat turkoosi-sävyisetkin oli niin herkkuja. Ja silkkiäkin mukana. Kaunista.

  ReplyDelete
 5. Ihania koruja ja mielettömän hienoja helmiä! Yritän ottaa oppia Magsin hienosta tavasta yhdistellä eri elementtejä, mutta toistaiseksi en ole onnistunut siinä ollenkaan hyvin.... harjoitukset jatkuu ;)

  ReplyDelete
 6. Ensimmäinen on taas tarina josta niin tykkään, kyllä Magsmaisuutta! Linturiipus on ihana!
  Korvikset hienosti ideoitu, koralli näyttää muodoltaan linnun vartalolta.
  Tämä ruskea on niin kaunis, kaikki osaset. Savukvartsikiekot ovat ihan erityisen upeita ja nuo kaiverretut helmet. UPEAA!
  Vähän täällä kaihoten katselen!

  ReplyDelete
 7. Syksysiä sävyjä täälläkin. Uskomatonta että siitä minun lähettämäsät laattaläpyskästä tulee jotain noin kaunista, wau mikä lintunen. Alimmainen koru on todella rauhallinen, ajaton ja niin kaunis.

  ReplyDelete
 8. Näistä näkyy jälleen sinun kädenjälkesi. Ihania puuhelmiä, niin kaunis lintunen.

  ReplyDelete
 9. Kiitos kaikki ihanat naiset kommenteista :-D Käykäähän vaan muutkin tekemään näitä vaihtoja, kivaa on!

  ReplyDelete
 10. Eipä kyllä uskoisi, että samanlaiset materiaalit saimme kaikki! Persoona se vain tiukasti puskee läpi. Varsinkin sellainen tiukka persoona kuin Mags.

  Ruskea koru on justiin niin ihana, kuin Saran savukvartsit ansaitsevat. Mutta: seuraavaksi haluamme tyhjentävän selostuksen ambossauksesta metallille.

  (Ja lähdettävä Liettuaan...)

  ReplyDelete
 11. oijoijoi kun taas niin upeita koruja :)) tuo ruskea kaulakoru on ihan huippuihana

  ReplyDelete
 12. Uskomattomia taideteoksia taas! Ja tosiaan kunkin oma tyyli kyllä näkyy näissä kummasti. :) Ykköseksi nousee mullakin tämä ruskea.

  ReplyDelete
 13. Tykkään ihan hurjasti tästä runsaudesta, näyttävyydestä ja persoonallisuudesta!

  ReplyDelete
 14. Kiitos, oi kamuset :-D
  Ruskea koru on siis niitä pitkiä ja näyttäviä koruja, kuva ei ehkä kerro kaikkea ;-)

  ReplyDelete
 15. Hienot korut sait. Jään odottamaan seuraavat paljastus korusi. T:) Koralli

  ReplyDelete
 16. Not sure of the translation, but I love the red coral wings, and the brown -- exquisite beads and gems, beautiful design! I am stunned by the brown. Love the natural, organic green too! Like a walk through the forest :)

  ReplyDelete