16.9.12

Hetken taika


Olen lukenut kirjaa nimeltä 'Magic' ja olen jokseenkin lumoutunut. Kirja muistutti minua yksinkertaisista asioista, luonnollisista, jokapäiväisistä. Siitäkin, että ulkoasu usein pettää, oudon kuoren alta voi puhjeta jotakin merkittävää. Niin, oikeastaan, taika on jokaisen ulottuvissa joka hetki niin halutessamme.
Tämän päivän metsäpolulla näin kiehtovia värejä, kosteat lehdet, sammalet ja oksat muodostivat kauniita sommitelmia katseltavikseni.


Olen vakuuttunut siitä, että en pelkästään hyvällä tuurilla löydä kauniita tai kertovia kiviä. Minähän tietenkin hyvin usein aivan tarkoituksella etsin niitä. Nettikauppojen kuvia katsoessani annan kivien puhua minulle, niiden jotka kohdalleni sysätään. "En ehkä näytä tässä kuvassa parhaita puoliani, mutta ota sinä tehtäväksesi esitellä minut oikein!" "Tiedän, en ole mielestäsi juuri oikean värinen, mutta ehkä saat muutoksen aikaan." "Ai olen tylsän mallinen? Kehystä minut edustavammaksi!"
Myös kotona yksittäiset kivet kehottavat katsomaan lähemmin, pyörittelemään ja katsomaan valoa kohti, miltä kuviointi näyttäisi näin päin, kävisikö joku aivan toinen laji juuri tähän koruun. Tai voisiko nämä muka-kummalliset värit yhdistää.Kaulakorun 'Taikaa' riipuksessa on punainen akaatti ja keraaminen käsintehty helmi sekä pieni avain etsatussa kuviotaotussa Sole-renkaassa, josta nauhaosuus lähtee kauniiden sileiden vuorikristallien kautta. Nauhan toisena osana puuhelmet pienillä välihelmillä, toisena osana musta banaanikuitu-lanka. Kaulakorun toisella puolella on jono sinimustia kyaniittirondelleja. Metallilinkit vintaj-lankaa.Rukousnauha-mallisessa korussa on silver quartz -helmiä viistehiottuina sekä jobin kyynel -siemeniä. Ristinä tuollainen ihastuttava, hopeoitu sydänmedaljonki risti-kuviolla.
19 comments:

 1. Aivan ihanaiset kummatkin, kaunis tuo medaljonki!

  ReplyDelete
 2. Tuo punainen akaatti tuolla vilkutteli minullekin :)Samalla kertaa hauska ja jotenkin surumielinen koru.

  ReplyDelete
 3. Taikaa on koruissasikin♥. Ihania sanoja kirjoittelit:)

  ReplyDelete
 4. Mukavaa, kun viet mielikuvamatkalle sekä sanoin että kuvin! Kauniita koruja.

  ReplyDelete
 5. Taikaa-koru tuo mieleen metsänhaltijaväen, ja rukousnauha on herkän kaunis.

  ReplyDelete
 6. Tuo rukousnauha on todella kauni. Harmoninen ja rauhottava.

  ReplyDelete
 7. Voi, tuo rukousnauha on aivan ihana! Tiedätkö missä olisi myynnissä jobin kyynel-siemeniä? Löysin vasta blogisi ja jään ihaillen seuraamaan.

  ReplyDelete
 8. Mystinen tunnelma tuossa taika-korussa, aivan ihana :)
  Myös rukousnauha on todella kaunis.

  ReplyDelete
 9. Kiitos kaikille :-)

  (Jobin kyynel -helmiä olen kyllä nähnyt monissa kaupoissa, nämä olivat sellaisesta kuin Neiti P)

  ReplyDelete
 10. Onpahan tosi ihana!! Lumoavan ihana!

  ReplyDelete
 11. Taikaa koru on sykähdyttävä!

  ReplyDelete
 12. Kaunis rukousnauha, tykkäsin toisestakin, sillä minullekin jäi sellainen vaikutelma, että haluan tutkia kiven vähän lähemmin. Ihanat värit kivessä. T:) koralli

  ReplyDelete
 13. Banaanikuitua... vasta kun selvisin sarisilkistä!

  ReplyDelete
 14. Ihanuuksia, upean monipuolisia koruja!

  ReplyDelete
 15. Tykkään valtavasti tuosta Taika-korusta <3

  Myös rukousnauha on kaunis. Siinä on hellää tunnelmaa :)

  ReplyDelete
 16. Ihanuuksia molemmat. Olet taas saanut kivet (ja siemenet) puhumaan. Banaanikuitu on tosiaan mielenkiintoinen uutuus. Harmi kun noita jobin kyyneliä ei enää ollut tuolla suomalaisessa kaupassa. Ne on niin suloisia. Täytyypä etsiä maailmalta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Suntsa!
   Ai eikö ollut enää, no, ainakin etsyssä oon nähnyt paljon niitä!

   Delete
 17. Kiitos, kuparikukka ja Kati :-)

  ReplyDelete