22.1.11

Kerran kun...

Vierailin Roomassakin nuorena tyttönä, yhdessä ystävättäreni kanssa. Hassuja ja hauskoja hetkiä. Ei meille ehtinyt monta muistoa tai muistikuvaa muodostua - toivottavasti nyttemmin nuoret naiset saavat rauhassa tutustua ja shoppailla; meidän täytyi paeta junaan paljon aiottua aiemmin ja junareissukin oli sitten oma seikkailunsa.

Italiankieliset kadun- ja aukioiden nimet kuulostavat korvissani musiikilta; Piazza di Trevi, Via Frattina, Santa Maria della Concezione... Haluaisinpa tosiaan viivähtää hetkisen jossain Rooman kahviloista, näillä kymmennillä saisinkin jo nautiskella Marsala-lasillistani aivan rauhassa ;-D

Näihin ajatuksiin jouduin, kun minulta pyydettiin Italia-henkistä korua. Pitkästä aikaa punoin hiukan hopeaketjua, isot lamppuhelmet kun kaipaavat vahvaa seuraa. Naiselliseen rannekoruun valitsin hopeiset kukkakuvioiset kolmiohelmet ja muutaman pienen Swarovski-kristallin, tietysti helmissä Italian värejä! Keskellä upeaakin upeampi viistehiottu vuorikristalli (Helmiliinan puodista).


I was asked to make a bracelet with italian twist. It resulted me to remember my short visit to Rome in my youth with my best friend; you can imagine two nordic almost blond girls and young italian men...
Anyway, the italian colours in the bracelet come from bold red lampwork beads and some smaller Swarovski crystals. Sterling silver triangle beads with flower decoration accent the feminine feel of the 'princess' chain maille and the gorgeous faceted crystal quartz bead in the middle.

18 comments:

 1. Fantastica!!! <3 Ja ketjua tullut tehtyä ;)

  ReplyDelete
 2. Oi, kaunis! Vahva ja naisellinen ja herkkä, kaikkea yhtäaikaa!

  ReplyDelete
 3. Jos tuo edellinen ihanuus on kuin suoraan suomalaisesta mäntymetsästä, tässä mennään tosiaan suurkaupunkiin. Koru on jumalaisen kaunis; se henkii muinaisen Rooman suuruutta ja kauneutta.

  Kertomuksesi vei myös minut vanhoihin muistoihin. Rooma oli kyllä upea kaupunki, mutta muistaakseni mekin pakenimme sieltä junalla... :D Olin siis tyttökaverini kanssa muinoin interreilillä muutaman päivän myös Roomassa. Olimme sattumalta kävelleet Vatikaaniin, jossa alkoi parahiksi jokin suuri juhla, johon itse Paavi saapui. Kävipä vielä niin, että Paavia ammuttiin, ja koko kaupunki joutui täyden kaaoksen valtaan. No selvisi, ettei Paavi kuollut, mutta läheltä piti. Olisiko ollut vuosi 1981. (Tämä tapaus tosin ei ollut syy äkkilähtöömme, vaan samansuuntainen kuin teilläkin.) Vuosia myöhemmin sitten asuntoautomatkailimme perheen kanssa samoillakin seuduilla, ja oli huomattavasti rauhallisempaa. :D

  ReplyDelete
 4. Nämä ihanuudet senkun lisääntyvät, huokailen, ihailen, haaveilen. Upeaa työtä Mags.

  ReplyDelete
 5. Kiitos kaikille :-)

  -Suntsa, tiedät siis mainiosti tilanteet, joihin jouduimme ;-D
  Olenhan minäkin nyt myöhemmin kulkenut autokyydillä pohjoista Italiaa, mutta Rooma, sinne pitäisi ehkä päästä.

  ReplyDelete
 6. Voih, tämä on kyllä tyylikäs.

  ReplyDelete
 7. Lovely work and lovely story too

  ReplyDelete
 8. Juuri näin, kaunis ja naisellinen. :)

  ReplyDelete
 9. Täydellinen, täyteläinen, kuin tummat tempperamenttiset roomattaret.

  ReplyDelete
 10. Kaunis tumma kaunotar!

  ReplyDelete
 11. Kiitos, Katri, Inkku, Manteli, Maati!
  Thank you, Nancy!

  ReplyDelete
 12. Samaa mieltä kuin muutkin, kaunis!

  ReplyDelete
 13. Anonymous23/1/11 23:27

  Onpa kaunis koru. Ihanasti sommiteltu kokonaisuus, ja tykkään tuosta pikku yksityiskohdasta, miten olet keskimmäisen helmen laittanut. Nuo pienet vihreät siellä sivuilla ovat piste i:n päälle. :)

  ReplyDelete
 14. Tumma punainen sopii hyvin yhteen raikkaan vuorikristallin seuraan. Kaunis koru :)

  ReplyDelete
 15. Huikaisevan kaunis <3

  ReplyDelete
 16. Kiitos kommenteistanne Paula, Lea, Kati, Amalia :-)

  ReplyDelete
 17. Ihana idea ja tosi kaunis koru! Taas.

  ReplyDelete